A tábla széléről

2017. július 31. 21:12

Arra bíztattak a munkatársaim, hogy blogoljak, ha van hozzá kedvem, meg témám. (De abban sem vagyok biztos, hogy ezt a szót, hogy „blogolás” jól használom-e, annyira nem értek hozzá.)

Mentségemül szolgáljon, hogy eddig soha nem követtem el ilyen vétséget a mélyen tisztelt Olvasókkal szemben, de – gyenge az ember – engedtem a kísértésnek. Meg egyébként is. Miért ne próbáljam meg? Ha kiderül, hogy a kutyát sem érdekli, amit írok, legfeljebb abbahagyom. Ha lesz egy ember is, aki elolvassa, akkor viszont folytatom, amíg bírom.

Az Úr is azt mondta az alkudozás után, hogy megkegyelmez a bűnös városnak, ha Ábrahám legalább egy igaz embert talál.

Eredetileg a pálya széléről akartam jelentkezni, mondván, hogy onnan szoktak bekiabálni az okoskodók a pályán küszködőknek. Valahogy én is így érzem magam, amikor a taccsvonalról, próbálok beleszólni a „nagyok” dolgába, vagy azokéba, akik ténylegesen művelik a szakmát, vagy csak el akarom mondani a gondolataimat, netán zsörtölődéseimet, amelyek néha eszembe jutnak; koromnál fogva már egy kicsit kívülállóként.

Stílszerűbb lenne - mondta Gribek Dani kollégánk -, ha a tábla széléről osztanád az észt (Ez utóbbit már nem ő mondta, magam biggyesztettem ide, mert azt tapasztaltam, hogy a blogolók többsége erre használja ezt az internetes felületet.) Igaza volt. Egyébként is közelebb áll hozzám a tábla, mint a pálya.

Kezdjem egy közérdekű (máris elkapott az önbizalom csábítása) információval: A TERKA rendezvényekről, eseményekről készült beszámolóim – amikor lesz a megírásukhoz affinitásom – itt fognak megjelenni és nem az agrárhírek között.

Első bejegyzésemet zárva azzal köszönök el az Agrofórum online olvasóitól, hogy bízom benne, nem „egy igaz ember” találtatik, aki hajlandó lesz a fáradtságot venni, és némi időt szán rám, hanem kettő, három, valamennyi, végülis akármennyi.

Barátsággal és reménnyel

Dr. Bódis László

U.i.: Egy váratlan esemény máris arra késztetett, hogy Lehet, hogy rosszul gondolom... címmel megírjam felháborodásomat egy NAK intézkedés miatt. Hamarosan ezzel jelentkezem!