Agrárközélet
Agrárközélet

600 vidékfejlesztési pályázatot jelentettek meg a Leader akciócsoportok

600 vidékfejlesztési pályázatot jelentettek meg a Leader akciócsoportok

Agrofórum Online

Ez év végéig a Leader helyi akciócsoportok az összes, helyi fejlesztési stratégiáin alapuló vidékfejlesztési felhívásukat megjelentetik, jelenleg a tervezett 620 pályázatból már 603 elérhető a térségi szereplők számára, a helyi kezdeményezések támogatására a Miniszterelnökség mintegy 41,3 milliárd forintot különített el a Vidékfejlesztési programban - közölte az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság.

A tájékoztatás felidézi: Magyarországot 103 Leader helyi akciócsoport fedi le, amelyek már rendelkeznek a Miniszterelnökség által elfogadott helyi fejlesztési stratégiával. Az akciócsoportok a stratégiákon keresztül koordinálják az illetékességi területükre jutó fejlesztési források felhasználását a 2020-ig tartó időszakban annak érdekében, hogy a helyi igényeknek megfelelő projektek, fejlesztések valósuljanak meg.
 

A stratégiákban foglaltak megvalósítására az akciócsoportok által előkészített helyi pályázati felhívások megjelenése folyamatos és év végéig az összes kiírás megismerhetővé válik. A támogatási kérelmek benyújtására a pályázatok megjelenésétől számított 60 napot követően nyílik lehetőség. A felhívásokat az érdeklődők a Magyar Államkincstár honlapján, valamint a területileg illetékes Leader helyi akciócsoport elektronikus felületén érhetik el – tartalmazza a tájékoztatás.

(MTI)

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

A lehullott agancsot nem érdemes hazavinni, büntetés jár érte

2024. február 14. 10:10

A szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékony kérgű fafajok is: emellett lopásnak minősül.

Megjelent az élelmiszeripari üzemek fejlesztéseit támogató felhívás

2021. június 11. 08:29

Az Agrárminisztérium a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” programja keretében 50 milliárd forint keretösszeggel meghirdette az élelmiszeripari üzemek kisléptékű fejlesztését célzó pályázatot – közölte Nagy István agrárminiszter. A felhívás alapján a támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 7-étől lesz lehetőség.

Pályázatok a biomassza-alapú gazdaság szereplői számára

2019. augusztus 12. 08:26

Új Horizont 2020 pályázati felhívások jelentek meg a biomassza-alapú gazdaság szereplői számára.

Újabb 80 milliárd forintra lehet pályázni

2020. május 28. 13:38

Az elnyerhető támogatás maximális összege az eddigi 500 millió forint helyett 2 milliárd forint lesz, a pályázatokat a Vidékfejlesztési Programból finanszírozzák.

Minőségrendszerhez történő csatlakozást támogató pályázati felhívás jelent meg

2023. január 29. 07:38

A mezőgazdasági termelők 2023. március 1. és 2023. augusztus 31. között ismét pályázhatnak az európai uniós és a nemzeti minőségrendszerekhez történő csatlakozás kapcsán támogatásra.