Bulvár
Bulvár

Agyonütötte a pótkocsi oldala – Gyakoriak a mezőgazdasági balesetek a Vajdaságban

Agyonütötte a pótkocsi oldala – Gyakoriak a mezőgazdasági balesetek a Vajdaságban

Agrofórum Online

A 71 éves R. Péter oromparti földművest a traktor pótkocsijának javítása közben érte halálos fejsérülés.

Kedden délután tragikus kimenetelű baleset történt Felsőhegy közelében, az oromparti tanyavilágban. A szerencsétlenségben életét vesztette a 71 éves R. Péter oromparti földműves, akit a traktor pótkocsijának javítása közben ért halálos fejsérülés. A helyszínre hívott mentők sem tudtak már segíteni a szerencsétlenül járt idős emberen, csak a halál beálltát tudták konstatálni. A rendőrség elvégezte a baleset helyszínelését, és rekonstruálták az esetet.

R. Péter fia segítségével próbálta megjavítani a pótkocsit, hegesztés közben azonban váratlanul lenyílt, lecsapódott a súlyos pótkocsioldal, és fejen találta a szerencsétlen embert, akinek esélye sem volt a hatalmas ütés elkerülésére, olyan hirtelen zajlott le minden.

Vidékünkön sajnos nem ritkák a felsőhegyihez hasonló, úgymond munkahelyi balesetek a földművesek körében. Alig több, mint egy hónapja egy moholi mezőgazdasági termelő szenvedett halálos balesetet, amikor a defektet kapott kukoricatörő gumikerekét próbálta volna meg kicserélni. A gépről leemelt pótkerék megcsúszott, és olyan szerencsétlenül esett az ember mellkasára, hogy az illető a helyszínen meghalt. Szeptember második felében az egyik nagykikindai földműves esett áldozatul óvatlanságának, amikor is a traktorját próbálta meg beindítani közvetlenül az önindító rövidre zárásával. A traktor sebességváltóját előzőleg elmulasztotta üresbe tenni, és amikor csavarhúzó segítségével sikerült beindítani a traktor motorját, a jármű elindult, de a gazdája már nem tudott ellépni előle, megcsúszott a sáros talajon, a kerék alá esett, és saját traktorja gázolta halálra.

Az őszi termények betakarítása idején sajnos megszaporodnak a fentebb leírt, a mezőgazdasági munkákat kísérő tragikus végkimenetelű balesetek. Különösen az idősebb korosztályba tartozó földművesek vannak kitéve mezőgazdasági baleseteknek. Az egész napon át tartó munka, a fokozott igyekezet, hogy mindent idejében, a rossz idő beállta előtt sikerüljön elvégezni, fokozottan igénybe veszi a szervezetet, a fáradtság és figyelmetlenség koncentrációzavarral jár együtt, és elegendő egy rossz mozdulat, máris megvan a baj. Az illetékes hatóság éppen ezért fokozott óvatosságra inti a határban dolgozó polgárokat.

(magyarszo.com; A kép illusztráció!)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így kell orchideát nevelni vízben

2024. március 25. 07:10

Az orchideanevelés komoly kihívás mindazoknak, akik úgy hiszik, könnyű dolguk lesz a növényükkel, hiszen csak egy orchideatáp kell hozzá, és aztán folyton nyílnak majd a virágok.

A „marhahúsrizst” tekintik a jövő fehérjeforrásának dél-koreai tudósok

2024. március 19. 09:10

Dél-koreai kutatók marhahússejteket szaporítanak rizsszemekben. Ez szerintük fenntartható, megfizethető és környezetbarát húspótló fehérjeforrás lehet, és helyettesítheti a hústermelés céljából tenyésztett szarvasmarhákat.

Mohairtó csodaszer egyenesen a hűtőből

2024. március 18. 14:10

A moha nemcsak a fűben, de akár a teraszburkolaton vagy a betonon is megjelenhet. Mutatunk egy megoldást ellene, amely a legtöbb hűtőszerkényben vagy spájzban megtalálható.

Meghökkentő: nitrogént töltenek a chipses zacskókba

2024. március 18. 11:10

Sokan csóválják a fejüket, amikor megvásárolnak egy nagy zacskó chipset, és csak az alján zörög valamennyi a sós finomságból. Pedig éppen a fogyasztó érdekeit szolgálja ez a fajta csomagolás.

Beelőzött a Fendt a hazai traktorpiacon, a John Deere most harmadik

2020. február 4. 10:33

Az év első hónapjában a Fendt nyerte a traktorpiacot, pedig tavaly egész évben a John Deere állt az élen. Az amerikai márka most csupán a harmadik helyre futott be, be ugyanis az ezüstérmet a New Holland szerezte meg.

Ilyen erős traktort még nem készített a Massey Ferguson Beauvais-ban

2023. október 18. 07:10

Közeledik a hannoveri Agritechnica, és ezzel együtt sűrűsödnek a nagy mezőgépgyártói bejelentések. Most a Massey Ferguson adta hírül az új zászlóshajója érkezését.

Traktorpiac: növelte előnyét a John Deere

2019. március 6. 08:28

Az első két hónapban összesen már 363 traktort helyeztek forgalomba, ez 28,7 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. Az első két hónap összesített márkasorrendjét a John Deere vezeti 48 darabbal, a Case és a New Holland előtt.

Ki traktorozik éppen? Egy okostelefonos alkalmazás megmutatja

2023. december 4. 10:10

A földművelés általában magányos munka, ezért a mezőgazdaságban dolgozók alighanem örömmel fogadják egy ötletes okostelefonos alkalmazás érkezését.