Gépinfo
Gépinfo

Amazone, Busa, Güttler, Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel-Noot újdonságok – AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2015

Amazone, Busa, Güttler, Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel-Noot újdonságok – AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2015

Agrofórum Online

Amazone, Busa, Güttler, Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel-Noot újdonságok az Agrofórum Online beharangozójában!

Előző két cikkünkben már bemutattunk néhány újdonságot a 2015-ös AGROmashEXPO és AgrárgépShow felhozatalából. A főként traktorokra összpontosító írásaink után most a talajművelő eszközök következnek. Amazone, Busa, Güttler, Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel-Noot újdonságok az Agrofórum Online beharangozójában!

 

Az AGROmashEXPO díjazott termékei >>>
A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – I. rész >>>
A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – II. rész >>>

Nyerj egymillió forintot érő sorvezetőt az Agrofórum Online-nal >>>

Három díjazott termék az Amazone standján

Az Amazonen-Werke Kft. 500 négyzetméteren mutatja be a már jól ismert, népszerű termékeit és legújabb innovációit az AgrárgépShow és AGROmashEXPO kiállításokon. A gyártó termékei közül az idei évben három is díjat kapott, így nem meglepő, hogy Kovács Tamás, a cég ügyvezetője is ezeket emelte ki standjuk kínálatából.

„Legfontosabb újdonságunk az Amazone ZA-TS 3200 Profis Hydro nagyteljesítményű műtrágyaszóró, amely a Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat hozta el. Ez a termékünk osztályon felüli teljesítményével és kezelhetőségével tűnik ki a mezőnyből. Nemzetközi Termékfejlesztési PREMIUM Oklevelet kapott az Amazone Pantera 4502H önjáró permetezőgépünk. Újdonság, hogy hidraulikusan a fülkéből is állíthatjuk a nyomtávot, valamint a hasmagasságot – ami már 1,70 méteres is lehet. Ez újdonság nálunk, hiszen ilyen magas önjáró permetezőgépünk eddig még nem volt”.

Az Amazone legkülönlegesebb újdonsága egyértelműen a Cayron 200 5/6 fejes váltvaforgató eke, amely Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevelet kapott, és hazánkban idén mutatkozik be először. „Ez egy saját fejlesztés, és Magyarországra az első eszközök idén érkeznek meg, amit mi is nagyon izgatottan várunk” – árulta el az Agrofórum Online kérdésére Kovács Tamás. Hozzátette; a már ismert gépek között a legnagyobb érdeklődés a permetezőgépeket szokta kísérni, de lesznek a standon talajművelő- és vetőgépek is, tehát majdnem a teljes palettát be tudják mutatni.

Busa újdonság: 12 soros kultivátor

A Busa Bt. standján természetesen a saját fejlesztésű forgókapás eszközök állnak majd a középpontban. „Ott lesznek a kiállításon a már jól ismert termékeink, de amellett egy újdonságot is bemutatunk, ami a 12 soros forgókapás kultivátorunk” – árulta el az Agrofórum Online-nak Kucsora Szilvia, a Busa Bt. marketing felelőse. Az új eszközzel a nagyobb gazdaságok felé nyit a magyar gépgyártó, hiszen a forgókapa eddigi hatékonyságát most méginkább megnövelték a nagyobb méretű talajművelő gép segítségével.

Segítség a zöldítésben – Díjazott Güttler gyepápoló

A Güttler Kft. 200 négyzetméteres standján is több talajművelő eszközt láthatnak az érdeklődők. Ezek közül kiemelt termék a Hazai Termékfejlesztési PRÉMIUM Oklevéllel díjazott Güttler GreenMaster 300 növényápoló gépkombináció. „Ez a gyepápoló egy egyedülálló gép a hazai piacon. Gyepek, legelők ápolására alkalmas, ezen túlmenően pedig az új szabályozásnak megfelelően, a zöldítés keretében zöldtrágyanövények vetésére is” – mondta el az Agrofórum Online kérédése Páska Norbert, a cég értékesítési igazgatója.

A díjazott termék mellett helyet kap még a standon a GreenManager szőlészeti és gyümölcs sorközművelő, a Güttler SuperMaxx 6 méteres sokoldalú kultivátor, és egy frontfüggesztésű magágykészítő is.

Termékdíj és három újdonság a Kvernelandnál

A Kverneland három újdonsággal is készül az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításra. Az egyik ilyen a Kultistrip 6 soros sávművelő kultivátor, míg a másik a Kverneland U-drill 6 méteres magágykészítő vetőgép – tudta meg portálunk a hazai forgalmazótól. A harmadik kiemelt innováció idén a Nemzetközi Termékfejlesztési PREMIUM Oklevéllel díjazott Kverneland Optima V új vázkialakítású, változtatható sortávolságú vetőgép.

A Kverneland Group Hungária Kft. ezek mellett további talajművelő gépeket, szemenkénti vetőgépeket is kiállít, de nem hiányzik majd a standról a Vicon rendkezelő, és a fűkasza sem.

Látható lesz a Kverneland Exacta CL 1100 tárcsás műtrágyaszóró és Kverneland Exacta TL Geospread 1875 literes tárcsás műtrágyaszóró is, valamint a Kverneland Ikarus S38 permetező HSS 30 méteres szórókerettel és a Kverneland Ikarus S38 permetező HC 18 méteres szórókerettel.

Tárcsák, ekék, kultivátorok a Lemkennél

A Lemken standján gyakorlatilag a cég teljes termékpallettáját megtekinthetik majd az érdeklődők. „Lesz egy több mint 400 négyzetméteres belső standunk és összesen 140 négyzetméterünk kültéri helyszínen is” – árulta el az Agrofórum Online kérdésére Szűcs Andor. Amire kiemelt hangsúlyt fektetnek majd, az a rövidtárcsák bemutatása. Ott lesz a rendezvényen a Heliodor, a Rubin 9 és Rubin 12 is. Emellett kiállítanak 4, 5 és 7 fejes váltvaforgató ekét, de a Diamant 11 féligfüggesztett ekét is.

Magágykészítőkből függesztett és vontatott kivitel is lesz a Lemken standján, ahol szántóföldi kultivátorok és magágyészítő vetőgépek is helyet kapnak. Emellett a standon bemutatják a Lemken szántóföldi permetezőgépét is GPS szakaszolással, 24 méteres szórókerettel.

Minden újdonságát bemutatja a Väderstad is

A Vädertad standján a négy nap alatt a gyártó minden újdonságát szemügyre lehet majd venni – tudtuk meg a Vaderstad Kft. ügyvezetőjétől, Kalmár Tibortól. Ezeket az innovációkat az Agrofórum ősszel részletesen is bemutatta, cikkünket pedig IDE kattintva lehet elolvasni!

Vogel-Noot munkagépek az Agrárgépshow-n

A Vogel-Noot a budapesti kiállításon mutatja be a TerraRoll szántáselmunkáló hengerek legújabb generációját. A 4,3–9,3 méter munkaszélességben készülő henger elérhető Cambridge vagy Crosskill gyűrűs kivitelben, hidraulikusan állítható első Frontoboard simítóval. Az AgrárgépShow kiállításon a legnagyobb munkaszélességű, 9,3 méteres henger lesz látható a standon.

„A tavalyi év folyamán a még mindig újdonságnak számító ProfiDrill mechanikus gabonavetőgépből mintegy 30db került ki vevőinkhez. A kiállításon a kevésbé ismert, forgóboronával kombinálható kivitelt mutatjuk be. A kis- és közepes gazdaságok számára bátran ajánlható vetőgép Arterra forgóboronával, asszimetrikusan eltolt tárcsás csoroszlyákkal, művelősor elzárással és nyomjelzővel van felszerelve. A pontos vetésről fokozatmentes hajtómű, illetve fokozatmentes mélységállítás gondoskodik” – közölte az Agrofórum Online-nal Gazsi Zsolt értékesítési vezető.

A magágykészítésre és nyári tarlóhántásra egyaránt ajánlható TerraMaxx egy igazi univerzális munkagép, és ezt is láthatják majd az érdeklődők. „A standunkon a 6,5 méter munkaszélességű TerraMaxx-ot állítjuk ki. Az ekék közül a közepes gazdaságok részére ajánlható XMS1050/4 Vario típus lesz látható. A fokozatmentes fogásszélesség állítású eke gazdagon van felszerelve. Réselt kormánylemez, orrbetétes ekevas, nagyméretű támkerék, előhántó szárterelő lemez és csipkézett tárcsás csoroszlya mind-mind megtalálható a tavalyi akciós modellen. Néhány darab még kereskedőinknél elérhető az akciós 13.990 EUR-s áron” – tudtuk meg Gazsi Zsolttól.

Folytatás következik!

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

Idén is újdonsággal állt elő a Güttler

2023. február 6. 11:13

A Güttler 2023-ban vezeti be a MasterCut 600 vágóhengert.

Egy hetes gépvásár, ne maradjon le!

2018. június 4. 08:04

Egy ideje tervezgeti már, hogy GÜTTLER gépet vásárol? Akkor itt az idő. Egy hetes készletkisöprést tartunk!

Eredményes szántóföldi bemutató 11 gépkapcsolattal az Alfa-Gép Kft. szervezésében

2020. október 19. 10:44

Szeptember végén megrendezett szántóföldi gépmutatón az Alfa-Gép Kft. széles termékkínálatot vonultatott fel a szép számú érdeklődők nagy megelégedettségére.

Gépinfo Képgaléria Videó

Nagyszabású gépbemutatóval vár a jubileumi partnertalálkozón a Hanki-Ker Kft.

2023. május 11. 09:10

Jubileumi partnertalálkozót szervez a Hanki-Ker Kft. 30 éves fennállásának alkalmából.