Gépinfo
Gépinfo

Amazone Cracker-Disc-henger – a hullámprofillal minden tökéletes!

Amazone Cracker-Disc-henger – a hullámprofillal minden tökéletes!

Agrofórum Online

Az extrém talajviszonyoknak is megfelel a Cracker-Disc-henger, még a nehéz, agyagos talajokon is optimális magágy-előkészítést biztosít maximális porhanyítás mellett.

Mint robosztus, zárt acélhenger, az extrém talajviszonyoknak is megfelel a Cracker-Disc-henger, még a nehéz, agyagos talajokon is optimális magágyelőkészítést biztosít maximális porhanyítás mellett. Az Amazone ezt a hengert mostantól mint további henger-alternatívát kínálja a KE, KX, KG forgó-lazítókhoz és forgóboronákhoz szólóüzemben vagy az AD, D9 mechanikus vetőgépekkel ill. az AD-P Special pneumatikus vetőgéppel kombinálva.

A hengergyűrű jellegzetes hullámprofilja javítja a talajszerkezetet és finom föl-det juttat a vetőmag-takaráshoz. A hengergyűrűkbe integrált keresztirányú körmök biztosítják a megfelelő önmeghajtást. A henger felépítése megfelel az Amazone gumigyűrűshenger-elvnek a sávos visszatömörítéssel. Ezzel létrejön a talaj optimalizált átitatódása (infiltrációja) és gázcseréje.

A nagyméretű, 550 mm hengerátmérőjével a Cracker-Disc-henger ezen kívül a nagyfokú teherbíróképességével tűnik ki, egyúttal a súlyeloszlás nagyon egyenletes a nagy felfekvő felületnek köszönhetően. Ez a henger nyugodt fu-tását eredményezi, valamint lehetővé teszi a nagy vetési sebességet pontos vetőmagelhelyezés mellett.


A Cracker-Disc-henger KG forgóboronán

Az acélgyűrű köztes területeinek tisztítása a robosztus sárkaparókkal történik; gondoskodnak arról, hogy a henger belső része nem ragad/tapad, így eltömődésmentesen lehet dolgozni. Az állítható túlterhelésbiztosítással ren-delkező vágókéseknek köszönhetően a henger finoman porhanyított felszínt hagy maga után.


A Cracker-Disc-henger KG forgóboronán és AD ráépített vetőgéppel kombinálva

(Amazonen-Werke Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

Szántáselmunkáló hengerek hazai referenciákkal

2019. november 5. 14:33

A szántáselmunkáló hengerek alkalmazása a munkagépek közül talán a legszélesebb körű. Használata tavasszal elkezdődik a felfagyások kezelésére, a bokrosító hengerezésre, utána nyáron kapcsolt munkagépként (pl nehéztárcsa után) a talajmunkák lezárására és ősszel a magágykészítésre, vetések lezárására illetve szántáselmunkálásra vehetjük igénybe ezt a sokoldalú munkagépet.

Új Actiline hengerrel szerelt Kverneland forgóboronák

2020. december 18. 04:36

A helyes koncepció a tökéletes magágykészítéshez.

Kerner, ezzel csak nyer!

2019. március 5. 11:48

A KERNER Stratos egy olyan eszköz, mely több feladatot egyszerű gépelem átszerelésekkel tökéletesen és kompromisszummentesen hajt végre, gyakorlatilag 2-3 eszközt tud helyettesíteni.

A tökéletes beforgatás záloga - Ceus 3000-TX és 4000-TX rövidtárcsa-kultivátor kombináció

2021. július 26. 07:38

A tárcsák és a kapák kombinálásával a Ceus tökéletes beforgatást biztosít akár 15 km/h-s munkasebesség mellett.