Gépinfo
Gépinfo

A Dunántúlon otthon vannak – Ilyen volt az Agro-Alfa Napok Szombathelyen (+KÉPEK)

A Dunántúlon otthon vannak – Ilyen volt az Agro-Alfa Napok Szombathelyen (+KÉPEK)

Agrofórum Online

A házigazda Agro-Alfa Kft. nyitott kapukkal várta partnereit, hogy megtekinthessék a cég által forgalmazott gépeket – többek között a Massey Ferguson traktorokat.

Április 17-én és 18-án Szombathelyen rendezték meg az Agro-Alfa Napokat. A házigazda Agro-Alfa Kft. nyitott kapukkal várta partnereit, hogy megtekinthessék a cég által forgalmazott gépeket – többek között a Massey Ferguson traktorokat.

Képgaléria a 2015-ös Agro-Alfa Napokról >>>

A rendezvényt, amelyre a két nap alatt néhány száz gazdálkodó látogatott el, Virágh Csaba nyitotta meg. “A Dunántúlon mi otthon vagyunk” – mondta beszédében az Agro-Alfa Kft. géposztály vezetője. Hozzátette; több kedvezménnyel, akcióval várták a termelőket a hagyományos programsorozaton, ahol a forgalmazott gépek gyári képviselői is válaszoltak a gazdák kérdéseire. „A Massey Ferguson traktorok közül egyedül a 7700-as típus nem látható a mai napon, ám a többit megtekinthetik. Ezeket a gépeket kimagasló háttérszolgáltatás és finanszírozás jellemzi – mind a traktorokat, mind a kombájt és a nagykocka bálázót”.

Az Agro-Alfa Napokon a Massey Ferguson és a Zetor traktorok mellett többek között Vogel-Noot, Lemken, HE-VA és Güttler talajművelő gépeket, McHale bálázókat, Oros adaptereket, AJG és Farmtech pótkocsikat, Ferro-Flex kanalakat és  SIP termékeket is szemügyre vehettek az érdeklődők.

A tavaszi kertészeti géptámogatás közeledtével az Austro Diesel képviselői természetesen a Massey Ferguson 100 lóerő alatti traktorait mutatták be részletesen. Mint az kiderült, ezen teljesítménytartomány alatt összeset 6 típust és verziót tudnak ajánlani a termelőknek. Az MF kertészeti traktoraira jellemző, hogy 3 hengeresek, amely segítségével a gépek sok üzemanyagot takarítanak meg. Mint kiderült, a 600 eladott 3 hengeres, 100 lóerős traktor átlagosan 3 literrel fogyaszt kevesebbet üzemóránként, mint négy hengeres társaik. Ráadásul ezekben a keskeny nyomtávú, kisebb gépekbe minden opció elérhető, amely a 200-300 lóerős traktorok esetében kérhető.

Lakatos Gabriella az AGCO Finance finanszírozási lehetőségeiről tájékoztatta a termelőket, majd a Karintia Kft. tartott rövid elméleti vetőmag-bemutatót, és a megjelentek a Timac-Agro Hungária Kft. műtrágyáival is megismerkedhettek.

Az Agro-Alfa Napok alkalmával idén nem csak a mezőgazdasági termelőket várták a szombathelyi cégközpontba. Az erdőgazdálkodók számára a Hittner EcoTrac erdészeti közelítőgépek két típusát, a 120 és az 55 lóerős változatot is bemutatták. A Horvátországban gyártott erdészeti géppel már a Szombathelyi Erdészetnél is dolgoznak. A Hittner mellett az erdészek számára állítottak ki egy KRPAN 4,5 E típusú egydobos erdészeti csörlőt is.

A rendezvényen a gazdálkodók Agrofórum Szaklapot is kaptak, hiszen a szombathelyi programon kiállítóként vehettünk részt.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.