Gépinfo
Gépinfo

Enyingen állított fel világrekordot a Väderstad Tempo

Enyingen állított fel világrekordot a Väderstad Tempo

Agrofórum Online

Április 11-én és 12-én a Väderstad beállította az új vetési világrekordot, amely 502,05 ha 24 óra alatt. Ráadásul mindezt nagy precizitással, átlagban 20 km/h sebességgel végezte el a Väderstad Tempo L szemenkénti vetőgép.

A Väderstad Tempo L 16 Enying külterületén, Ágostonpusztán állította be az új világrekordot az Enyingi Agrár Zrt.-nél. A vetőgépet egy Case IH Magnum CVX 380 traktor húzta. 24 óra alatt két szomszédos tábla lett elvetve két különböző típusú vetőmaggal és mikrogranulátummal. A vetőmag és a peszticid mellett műtrágyát is kijuttattak a területre.

„Ez az új világrekord pontos képet mutat a Väderstad Tempo szemenkénti vetőgép óriási kapacitásáról és kiváló pontosságáról” – mondta el Mattias Hovnert, a Väderstad értékesítési és marketing igazgatója.

Óriási kapacitás – kiváló pontosság

A korábbi rekord 448,29 hektárnyi kukoricavetés volt 24 óra alatt, amelyet egy 24 soros, központi magtartályú géppel állítottak fel. A Tempo ugyanakkor csupán 16 soros kivtelben, soronként külön mag és mikrogranulátum tartállyal döntötte meg a korábbi teljesítményt, felállítva a rendkívüli, 502,05 hektáros világrekordot.

„A legfontosabb a kiemelkedő pontosság, amellett, hogy a Tempo átlagban 20 km/h sebességgel vetett” – emelte ki Mattias Hovnert.

Lars Thylén, a szemenkénti vetőgépekért felelős személy hozzátette: „Az egy dolog, hogy a kukoricát nagy sebességgel sikerült elvetni, de mindezt kiváló pontossággal tettük meg. Köszönhetően a Väderstad által kifejlesztett nyomott levegős PowerShoot technológiának, a Väderstad Tempo a nagy sebességű és rendkívül pontos vetés kombinációja.”

A világrekord beállítása során a vetési pontosságot, valamint a kukoricaállomány későbbi fejlődését a Szent István Egyetem gödöllői Gépészmérnöki Karának munkatársai felügyelik.

(vaderstad.com/hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

Videón az új John Deere szemenkénti vetőgép

2022. március 22. 08:16

Nemcsak Amerikában, hanem hazánkban is nagy múltra tekintenek vissza a John Deere szemenkénti vetőgépek. A KITE Zrt.-től, hazánk hivatalos John Deere forgalmazójától már több mint 1000 db JD szemenkénti vetőgép talált gazdára. Ebben a cikkben bemutatjuk az új John Deere 1725NT 8 soros ExactEmerge kocsikkal szerelt vetőgép legfontosabb jellemzőit.

Precisa - Precízen – MA / AG PRECISA vetőgépek a Vektor kínálatából

2019. február 5. 10:41

Az Ma/Ag olasz vállalat már 1976-ban megkezdte működését Casalbuttanoban. Angelo Ruggeri alapította, aki a kor szemléletével szembe helyezkedve meglátta a lehetőséget a minimum till / no till technológiában, s olyan innovatív eszközök tervezésébe és kivitelezésébe kezdett, melyek garantálják a terméshozamok növekedését, miközben a költségeket minimalizálják, mindemellett kevesebb negatív hatással vannak közvetlen környezetükre.

Väderstad finomhangolás az aprómagvak precíz vetése érdekében

2018. március 6. 22:09

A Väderstad Tempo V változtatható sortávú vetőgépet tavaly mutatták be, így nem véletlen, hogy az AgrárgépShow-n is nagy érdeklődés övezte.

Gépészet Videó

Szemenkénti vetőgépek üzemeltetése

2022. március 19. 17:38

A jelenlegi időjárási körülmények nem a megszokott módon alakulnak. Ilyen száraz tavaszra mostanában nem volt példa, így a tavaszi talajmunkákat és a vetést is hamarabb kezdhetjük. Kiemelten fontos, hogy felkészített vetőgéppel végezzük a vetést, hiszen az egyik legfontosabb és legnagyobb figyelmet igénylő munkáról van szó. Egy jól felkészített és üzembiztos vetőgéppel megalapozzuk a termésünket.