Agrárközélet
Agrárközélet

Erdészeti génmegőrzési pályázat: benyújtható a kifizetési igény

Erdészeti génmegőrzési pályázat: benyújtható a kifizetési igény

Agrofórum Online

Az ,,Erdészeti genetikai erőforrások megőrzése" című, VP4-15.2.1.1-16 kódszámú pályázat kifizetési igényléseinek benyújtására 2017. évben augusztus 1. és augusztus 31. között van lehetőség.

A pályázat keretében vissza nem térítendő támogatás igényelhető:

– In situ génmegőrzéshez: erdészeti génrezervátumok fenntartásához és magtermesztésre kijelölt törzsállományok fenntartásához.
– Ex situ génmegőrzéshez: juvenilis formában genotípus fenntartásához, oltvány formában genotípus fenntartása, faalakú formában utódnemzedék, származás, család fenntartásához és faalakú formában genotípus fenntartásához.
– Erdészeti faanyagtermelő növények törzsültetvényeihez: vegetatív szaporítású fajok, fajták, szuperelit és elit fokozatú anyatelepeinek fenntartásához és generatív szaporítású fajok, fajták magtermesztő ültetvényeinek fenntartásához.

A támogatást igényelhetik erdőgazdálkodók, az erdészeti szaporítóanyagokról szóló 110/2003. (X.21.) FVM rendelet 1 .§ (3) bekezdés c) pontja (azon természetes személyek, jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek, amelyek erdészeti szaporítóanyag előállításával, begyűjtésével, nevelésével, készletezésével, forgalomba hozatalával és felhasználásával foglalkoznak) alapján nyilvántartásba vett erdészeti szaporítóanyag termelők és közjogi szervezetek.

A pályázati felhívás és a segédletek innen tölthetők le.

(NAK)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

Támogatják az erdészeti facsemeték termelését

2019. október 18. 13:18

Az erdészeti szaporítóanyag-termelés fontosságát mutatja, hogy az erdők fenntartása érdekében csak az állami erdőgazdaságok az elmúlt tíz évben mintegy 450 millió facsemetét ültettek el.

Sportfavágók csapnak össze a FeHoVa kiállításon

2018. február 4. 10:12

A FeHoVa kiállítást a látványos standok mellett egy különleges sportfavágó verseny, a STIHL TIMBERSPORTS International Competition teszi majd teljessé.

Módosult az erdei ököszisztéma pályázat

2019. április 6. 07:08

Ismét módosult a „Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások” című pályázat.

Óriási, részben magyar felfedezés az agresszív, támadó tuskógombákkal kapcsolatban

2023. augusztus 13. 07:40

A tuskógombák genetikai hátterének feltérképezésével immár el tudjuk különíteni az erdővel egyensúlyban együtt élni képes tuskógombákat az agresszív, támadó, pusztítást okozó változatoktól – magyar kutatók is segítettek ebben.