Megújuló energia
Megújuló energia

Fát vagy faanyagot szállítana saját célra? Megmutatjuk az új szabályokat!

Fát vagy faanyagot szállítana saját célra? Megmutatjuk az új szabályokat!

Agrofórum Online

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kidolgozta azt a formanyomtatványt, amellyel a saját célra felhasználandó faanyagot lehet szállítani.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kidolgozta azt a formanyomtatványt, amellyel a saját célra felhasználandó faanyagot lehet szállítani.

Ezzel a lehetőséggel akkor élhet bárki, ha megfelel az alábbi feltételeknek:
a fa, vagy fatermék nem kereskedelmi céllal kerül felhasználásra.

Egyúttal a faanyag szállítása a fakitermelésre jogosult tulajdonában álló, vagy a használatában álló ingatlanon történik, amely használati jogot írásos szerződésben rögzítették, vagy a fakitermelésre jogosult, vagy közeli hozzátartozója lakóhelyén, tartózkodási helyén belül történik. Közeli hozzátartozónak minősül a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér.

Letölthető dokumentum:
Nem szigorú számadású szállítójegy

A július 1-jétől bevezetett EUTR részletei >>>

(NÉBIH; Fotó: Erdő-Mező Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az öt legnagyobb hiba, amit fával fűtve el tud követni

2024. március 6. 16:10

Német kutatók vizsgálták a fűtés közben elkövethető hibákat, és hogy milyen hatásuk lehet a fűtési teljesítményre. Az eredményt most mi is megosztjuk Önökkel.

Magyar fejlesztés a lítium-alapú akkumulátorok ígéretes alternatívája

2023. november 28. 12:40

Újratölthető cink-levegő akkumulátor környezetbarát, nagy teljesítményű prototípusát fejlesztették ki a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának kutatói. Az új típusú energiatároló cellulóz alapú, biológiailag lebomló anyagokat használ adalékanyagként és membránként, a fejlesztés már a léptéknövelés fázisában tart.

Mennyi van még a világ legértékesebb fájából?

2023. november 4. 10:10

Vajon melyik lehet a világ legértékesebb fafajtája és minek köszönheti ezt a címet? Mennyibe kerülhet? Hány példány él még belőle és hol találhatóak ezek?

Egymilliárd fa elültetésére vállalkozott egy globális projekt 

2023. szeptember 19. 16:10

Valószínűleg mindenki hallott már valamit az „Egymilliárd fa” ültetéséről. De vajon mikor indult ez a program és ki vesz benne részt? Hol tart a projekt és mit tudunk róla?

Kompakt és sokoldalú Agro-Center megoldások a téli szezonra

2022. december 19. 07:34

A szántóföldi munkák mellett a kis- és nagygazdaságok mindennapjait az állattartótelepi, karbantartási és majori munkák teszik ki. A Fliegl kínálatában számtalan olyan eszköz megtalálható, ami ezekre a feladatokra kínál megoldást traktorra vagy éppen rakodógépre csatlakoztatható adapterek formájában.

Módosultak a hengeresfa, a tűzifa és az apríték kereskedelmi szállításának szabályai

2018. március 12. 20:00

NÉBIH: az új szállítójegy sokkal jobban megfelel a faanyagszállításban résztvevők (feladó, szállító, vevő) igényeinek.

157 millió forint büntetést szabtak ki a NÉBIH erdészeti szakemberei

2020. február 11. 15:32

Az Európai Unió (EU) az illegális fakitermelések ellen akciótervet indított, az EUTR-szabályozás célja, hogy megakadályozza az illegális fakitermelésekből, erdőirtásokból származó faanyag értékesítését.

Így dolgozik a magyar erdőkben a legújabb finn fakitermelő gép

2018. december 16. 12:29

Az új fakitermelő géppel lényegesen kényelmesebb és hatékonyabb a munka, mint az elődjeivel.

Gépészet Videó