Pályázatok
Pályázatok

Felfüggesztik a juh- és kecsketartó telepek fejlesztésére kiírt pályázatot

Felfüggesztik a juh- és kecsketartó telepek fejlesztésére kiírt pályázatot

Agrofórum Online

A Miniszterelnökség a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt január 20-tól felfüggeszti a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatot, ugyanis a közel 4 milliárd forint keretösszegű projektre eddig több mint 9 milliárd forint értékben nyújtottak be pályázatot az érintettek - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Fotó: Agrofórum Online – Gribek Dániel

A közleményben felidézték: a pályázatra a mezőgazdasági mikro-, kis- és közepes méretű termelővállalkozások 2016. május 20-tól kezdhették meg támogatási kérelmeik benyújtását.

A közleményben felszólítják a juh- és kecsketartó gazdaságok versenyképességének javítását, a foglalkoztatottak számának növelését, valamint az új, innovatív és környezetbarát technológiák elterjesztését támogató pályázatra jelentkezőket, hogy részletesen tájékozódjanak a pályázati követelményekről és a pályázat felfüggesztését megelőzően gondoskodjanak a támogatási kérelem véglegesítéséről, illetve benyújtásáról.

A felfüggesztésről és a pályázati felhívás részleteiről a www.palyazat.gov.hu honlapon olvasható bővebb tájékoztatás.

(MTI)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

A műanyagok használata gondot okozhat a mezőgazdaságban is

2022. január 23. 08:37

A FAO szakértői által összegyűjtött adatok szerint a mezőgazdasági értékláncok évente 12,5 millió tonna műanyag terméket használnak fel, további 37,3 millió tonnát pedig az élelmiszer-csomagolás során hasznosítanak.

Mezőgazdaság: stagnálás vagy árcsökkenés jöhet

2018. március 13. 13:14

Trendfordulót jelez a mezőgazdasági árak növekedésének lassulása.

Már Békés vármegye sem mentes a madárinfluenzától

2023. január 13. 09:41

Egy Békés vármegyei, mintegy 2 000 mulard kacsát tartó gazdaságban igazolta a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.

Újabb mélyponton a sertésállomány

2020. augusztus 26. 08:47

2019. december 1-jén 909 ezer szarvasmarhát tartottak a gazdálkodók, 2,7 százalékkal többet, mint az előző év azonos időpontjában.