Pályázatok
Pályázatok

Fiatal mezőgazdasági termelők kifizetési kérelmeinek benyújtási feltételei

Fiatal mezőgazdasági termelők kifizetési kérelmeinek benyújtási feltételei

Agrofórum Online

A Magyar Államkincstár meghatározta az "EMVA-ból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről" szóló 57/2012. (VI. 21.) VM rendelet alapján megállapított támogatási összeg fennmaradó 10 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásának feltételeit.

A kifizetési kérelmet 2017. május 1. és 31. közötti időszakban kell benyújtani az Államkincstár megyei kirendeltségeihez.
A kifizetés igénylésének feltétele: az MVH által kibocsátott 2012. július 16. és augusztus 16. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan támogatási kérelemnek helyt adó határozattal rendelkező ügyfelek.

Jogosult az az ügyfél, aki mezőgazdasági üzemének méretét a 2016. évben a működtetési időszak 4. évére vállat EUME méretre növelte, és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaphoz kapcsolódó 2007-2013 közötti költségvetési időszakban megvalósítandó vidékfejlesztési program keretében megszervezett, a célterület szerint meghatározott tevékenységekkel kapcsolatos kötelező képzésen részt vett, és azt elvégezte.

A kifizetési kérelemcsomag tartalma
– Kifizetési kérelem (10%) – Főlap (D1039-02)
– Kifizetési kérelem – Termőföld betétlap (D1008-02)
– Kifizetési kérelem – Állatállomány betétlap (D1009-01)
– Kifizetési kérelem – Termelői Csoport/TÉSZ tagság igazolása (D0068-05)

Fontos, hogy a nyomtatványok kitöltése előtt olvassa el a 43/2017. (IV. 18.) számú Kincstár közlemény 5. számú melléklete szerinti Kitöltési útmutatót!

A kifizetési kérelem nyomtatványai letölthetőek a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu weboldalról a közlemények menüpontból.

A kifizetési kérelem benyújtása az Államkincstár által rendszeresített nyomtatványokon, az ügyfél lakóhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal agrár- ás vidékfejlesztést támogató főosztályához történik. Postai úton kell benyújtani  postai úton, tértivevényes küldemény formájában, egy példányban.

(NAK)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gép- és technológia-beszerzési támogatás nyílik a borászok számára

2024. április 8. 16:10

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott ágazati támogatásai között.

Méhészek, figyelem! Május elejéig lehet pályázni bő 3 milliárd forint támogatásra

2024. március 30. 12:10

Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent ugyanis az ágazat közös agrárpolitika stratégiai terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

Franciaország 500 millió eurós agrártámogatási programot indít

2023. március 6. 07:36

A program célja, hogy fejlesztési tőkét biztosítson a kis- és középvállalkozásoknak, ideértve a gyárautomatizálási és agro-ökológiai beruházásokat.

Támogatás elismert minőségrendszerek promóciós tevékenységéhez

2021. június 14. 11:19

Megjelent a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című pályázati felhívás. A pályázat fő célja, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében. Az első benyújtási szakasz 2021. július 9-étől 2021. augusztus 9-éig tart.

EU agrárreform: Brüsszel jóváhagyta a német KAP stratégiai tervet

2022. november 22. 12:06

Az Európai Bizottság jóváhagyta az EU agrárpolitikájára vonatkozó német stratégiai tervet. Ez azt jelenti, hogy Németországban 2023-tól megszabták a 6 milliárd eurós mezőgazdasági támogatás szabályait.

Az agrártámogatási forma mindenki számára fontos

2019. április 30. 06:17

A magyar kormány leghatározottabban visszautasítja a gazdáknak járó uniós vidékfejlesztési források csökkentését, a nekik szánt pénzből más célok finanszírozását.