Gépinfo
Gépinfo

A Fliegl és a Cimbria is újdonságokat mutat be az AGROmashEXPO-n

A Fliegl és a Cimbria is újdonságokat mutat be az AGROmashEXPO-n

Agrofórum Online

Utolsó összeállításunkban a Fliegl-Abda Gépgyártó Kft. és a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft. standját mutatjuk be előzetesen.

Korábbi cikkeinkben már bemutattunk néhány újdonságot a 2015-ös AGROmashEXPO és AgrárgépShow felhozatalából. Utolsó összeállításunkban a Fliegl-Abda Gépgyártó Kft. és a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft. standját mutatjuk be előzetesen.

 

Az AGROmashEXPO díjazott termékei >>>
A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – I. rész >>>
A legújabb traktorok is ott lesznek az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon – II. rész >>>

Amazone, Busa, Güttler, Kverneland, Lemken, Väderstad és Vogel-Noot újdonságok – AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2015 >>>

Nyerj egymillió forintot érő sorvezetőt az Agrofórum Online-nal >>>

Díjazott letolókocsi a Flieglnél

A Fliegl-Abda Gépgyártó Kft. az idei évben majdnem 300 négyzetméteren várja a látogatókat az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, méghozzá igen széles palettával. Ráadásul a standon egy díjazott eszközt is találhatnak majd az érdeklődők, ugyanis Hazai Termékfejlesztési Különdíjat kapott a letoló rendszerű Fliegl ADS 100 szervestrágyaszóró pótkocsi.

„Ez a gép a letoló rendszer miatt különleges, hiszen ez egy hidraulikus megoldás, ami miatt nincsen kopó alkatrész. Japánban, Dél-Amerikában nagyon sokan használják, Magyarországon az utóbbi években kezdik felfedezni magukak a gazdálkodók, hogy milyen jó ez a rendszer” – mondta el az Agrofórum Online kérdésére Csondor Ildikó.

A Fliegl ezen kívül visz egy olyan lotolókocsit, amihez trágyaszóró adapter lesz, de kiállítanak a külső területen egy háromtengelyes letolókocsit is átrakócsigával. Lesz szippantó, bálaszállító, a billenős kocsikból pedig több típus. „Ezen kívül az Agro Center üzletágunk is jelen lesz a kiállításon: hótolólappal, silómarós etetőkanállal, sószóróval, betonkeverővel” – árulta el Csondor Ildikó.

Az új fejlesztés: CIMBRIA SEA CHROME színosztályozó

„Cégünk, a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT a dán CIMBRIA magfeldolgozó technológia hazai képviselete. A januári AgrárgépShow kiállításra mindig nagy izgalommal készülünk. Sok gépet viszünk és a szebbik arcunkat szeretjük ilyenkor megmutatni. A vakítóan fehér gépek mellé természetesen a szakembereink tudása is kell. A beruházó lehetősége és elvárásai alapján tervezzük meg a gépek elhelyezését, kapcsolódását. Közös a célunk: a lehető legtöbbet kihozni a feldolgozó technológiából. Legyen szó akárcsak egy gépről, vagy egy teljes vetőmagüzemről, szárító telepről. A magfeldolgozás bármely fázisához tudunk CIMBRIA gépet ajánlani: vetőmag feldolgozás gépei, szállítóeszközök, szárítók, tárolók, porszűrés. Az elektronikus osztályozás gépei közül kiemelkedik a CIMBRIA SEA CHROME színosztályozó, mely a gyártó legújabb fejlesztése. A Bábolnai Gazdanapok különdíját is elnyerte” – tudtuk meg a vállalattól.

A SEA-CHROME optikai rendszere, teljes színképet adó RGB kamerákkal és LED világító rendszerrel van ellátva. Egyértelműen felismeri a feldolgozandó anyagban a legkisebb szín különbséget. Mintha saját szemünkkel nézve osztályoznánk. Ez az optikai rendszer tökéletesen kielégíti a modern élelmiszer- és egyéb ipari feldolgozási igényeket. Eleget tesz annak az elvárásnak, hogy azonos színű, de különböző árnyalatú különbségeket észleljen, és a selejtet a leghatékonyabban távolítsa el. Akár 0,1 mm-es képkockán fellelt hibára is képes osztályozni! Eredményesen dolgozik a gép fuzáriumos kukorica osztályozásánál.

SEA CHROME szín szerinti osztályozó
Előnyök:
Különböző színárnyalat Anyagfajta szerinti osztályozás
Méret szerinti vizsgálat lehetősége
Tized milliméteres képpont vizsgálata
Teljesítménye: 1 T/H – 30 T/H
Alkalmazása: Vetőmagüzemek, élelmiszer feldolgozók
Felhasználási példák:
– Étkezési anyagból esztétika szerinti szortírozás
– Kő, föld, fém és üveg eltávolítása maghalmazból
– Szklerócium eltávolítás napraforgóból

A vásár ideje alatt lehetőség lesz a B pavilon 02 szigetén, a 8/D standon megtekinteni a gépet.

(Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

Növelte előnyét a Pronar a mezőgazdasági pótkocsik piacán

2018. április 11. 09:53

Az első három hónapban eladott 338 darab mezőgazdasági pótkocsi 50 százalékos piaci növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Növelte előnyét a Fliegl a mezőgazdasági pótkocsik piacán

2020. április 7. 08:02

Február végén az összesített listán még csak 8 darab volt a Fliegl előnye, ezt azonban március végére 23 darabra növelte a márka.

Fliegl: A logisztikai eszköznagyhatalom

2020. január 23. 17:17

Örömmel számolhatunk be róla, hogy a 2020. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata alapján idén 2 különdíjat is elhozhatunk.

Úgy veszik a pótkocsit, mintha muszáj lenne

2018. május 8. 08:45

Áprilisban 171 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 28 százalékos növekedés 2017. azonos időszakához képest – derült ki a Datahouse adatiból.