Így repül a Versatile kombájn - Gépek érkezése Oroszországból a Vektor Holding Kft.-hez (VIDEÓ)

2017. június 23. 10:18

Az elmúlt hetekben volt olyan nap, amikor akár három, egyenesen Oroszországból érkezett Versatile kombájn is a magasba emelkedett a Vektor Holding Kft. rakodóhelyén, Győrött. Erről készített látványos videót az Agrofórum egy péntek délelőttön.

Hazánkban és a környező országokban is nagy a sikere a legújabb, Oroszországban gyártott Versatile kombájnoknak. Ezt bizonyítja az is, hogy a Vektor Holding Kft. által forgalmazott betakarítógépek folyamatosan érkeznek Győrbe, ahol a látványos leemelés után az összeszerelés utolsó mozzanatait végzik a magyar szervizesek, mielőtt a gépek az új tulajdonosokhoz indulnának.

Bár az oroszországi, rosztovi kombájngyár légvonalban nincsen messze Magyarországtól, az orosz-ukrán konfliktus miatt a gépek mégis komoly kerülővel jutnak el Győrig, amely igencsak meghosszabbítja a szállítást. "A kialakult politikai helyzet miatt a kombájnok érdekes módon elhaladnak az orosz-ukrán határ mellett, ám az EU-ba végül Fehéroroszországon keresztül lépnek be. Lengyelország után Csehország következik, majd Szlovákián keresztül érkenek ide kamionon, részlegesen összeszerelt állapotban" - mondta el az Agrofórum Online kérdésére Dogossy Károly, a Vektor Holding Kft. használtgép üzletág vezetõje.

A gépek tehát 2800 km megtétele után érkeznek meg a Vektor Holding Kft.-hez, ám ekkor még a kombájnok nincsenek kerekek, nincsen világítás, és számos egyéb tartozékot is a hazai szakemberek illesztenek a megfelelő helyekre, hiszen ezek a szállítás során könnyen megsérülnének. A Versatile kombájnok pedig az utolsó simítások elvégzése után Győrből indulnak utolsó nagy útjukra, mielőtt az idei aratási szezont megkezdenék hazánk és Európa számos területén.

A helyszínen élő Facebook bejelentkézünk is volt, amit itt nézhetnek meg:

(Gribek Dániel - Agrofórum Online)

Témakör: