Gépinfo
Gépinfo

Közös nemzetközi sajtóbemutatót tartott Magyarországon a Lemken és a Krone (KÉPGALÉRIÁK)

Közös nemzetközi sajtóbemutatót tartott Magyarországon a Lemken és a Krone (KÉPGALÉRIÁK)

Agrofórum Online

Június 21-én és 22-én Magyarországon tartott közös szántóföldi sajtóbemutatót két német mezőgazdasági gépgyártó, a Lemken és a Krone.

Június 21-én és 22-én tartott közös szántóföldi sajtóbemutatót két német mezőgazdasági gépgyártó, a Lemken és a Krone. A Magyarországon – Bük-fürdőn, Sopronhorpácson és Szakonyban – megszervezett rendezvényre 27 országból mintegy másfél száz újságíró érkezett – többek között Kanadából, Oroszországból, Nagy-Britanniából, Spanyolországból, de a szomszédos államokból is.

A magyar újságírókból álló csoport kedden a Lemken új termékeit tekinthette meg, amelyek közül többet már az Agritechnica kiállításon is bemutatott a gyártó. Új technológiai megoldásokkal látták el a Solitair és az Azurit vetőgépeket, valamint a Vega permetezőgépet, de megtekinthettük a Lemken Heliodor és Rubin rövidtárcsáját, a DuraMaxx ekefejekkel ellátott Juwel ekét, és a Karat kultivátort, amelyen a kapák négy sorban helyezkednek el.


Lemken Haliodor rövidtárcsa – Fotógalériához kattintson a képre! – Fotó: Gribek Dániel

A második napon a Krone új fejlesztéseivel ismerkedett meg a magyar újságíró delegáció. A legnagyobb érdeklődés a Premos 5000 pelletáló gépet övezte, amelyet a gyakorlatban is bemutattak. A körbálázók közül a Bellima, a Fortima, a Comprima és az Ultima ment végig a rendeken, míg a nagykocka bálázók közül a BigPack különböző típusai dolgoztak.


Krone Fortina körbálázó – Fotógalériához kattintson a képre! – Fotó: Gribek Dániel

Az Agrofórum Online és az Agrofórum szaklapja hamarosan bővebben is bemutatja a Lemken és a Krone mezőgazdasági gépeit, addig képgalériánkat ajáljuk figyelmébe!

Lemken sajtóbemutató képgalériája >>>
Krone sajtóbemutató képgalériája >>>

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

DLG Feldtage 2022 - „Az én növénytermesztésem. Az én jövőm.”

2022. július 21. 11:36

A szabadtéri bemutató fő témája: „Az én növénytermesztésem. Az én jövőm.” keretében bemutatásra kerültek a legújabb növényfajták, gépek, technológiák és inputanyagok, amelyek segítik a termelők stratégiájának megvalósítását.

Gyakorlati gépbemutatóval és gyárlátogatással várnak a Fliegl nyílt napon

2023. május 8. 07:34

Jubileumi évet, vagyis 30. születésnapját ünnepli a Fliegl Abda Kft., amelynek alkalmából nyílt napot szervez hazai telephelyén.

Augusztusban ismét: Szentlőrinci Mezőgépnapok – írják fel a naptárba!

2023. július 28. 15:10

A program fókuszában két fő program, az állógép bemutató és a szántóföldi gyakorlati bemutató lesznek.

Bábolnai Gazdanapok: szakmai rendezvény és családi program

2021. június 27. 08:40

A rendezvény programjai közül idén sem maradhat ki a gyakorlati gépbemutató, a talajszelvény, a traktor-tesztvezetés, a drónbemutató és a Szaktanácsadási Pont.