Pályázatok
Pályázatok

A magyar gazdák uniós támogatásai továbbra is biztosítottak

A magyar gazdák uniós támogatásai továbbra is biztosítottak

Agrofórum Online

Az Európai Parlament (EP) április 5-én, szerdán megszavazta a 2014-2020 közötti pénzügyi keretterv felülvizsgálatára vonatkozó tanácsi javaslatot, amely 6 milliárd euróval növeli a költségvetést és megerősíti a tagállamoknak korábban megítélt kohéziós- és agrárpénzeket.

Deutsch Tamás EP-képviselő nyilatkozata szerint Magyarország számára az uniós parlament döntése azért kulcsfontosságú, mert ezáltal a kohéziós-, agrár- és vidékfejlesztési pénzek, azaz a tagállamoknak korábban megítélt források csökkentése kizárt a felülvizsgálat során.

Kijelentette, ezzel sikerült elérni azt, hogy a kormány által kiharcolt uniós források nem csökkenthetnek és biztosítottak a magyar gazdák támogatásai is. A tanácsi megállapodás megfelelő garanciát jelenthet, a már folyamatban lévő felzárkóztatási programok és az agrártámogatások kifizetéseire lesz elegendő forrás az éves költségvetésekben.

Az Európai Parlament hozzájárulási eljárásban fogadta el a hétéves pénzügyi keretterv felülvizsgálatáról szóló álláspontot, amelyet még a tagállami kormányok képviselőiből álló tanácsnak is meg kell erősítenie.

(MTI)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

VP: 70 milliárd forint élelmiszeriparra és borászatra

2019. szeptember 12. 14:35

Mintegy 70 milliárd forint támogatásban részesülhetnek idén az élelmiszeripari vállalkozások és borászatok a vidékfejlesztési programban (vp) - mondta Nagy István agrárminiszter.

Jövő szerdától indul az agrártámogatások előlegfizetése

2019. október 11. 13:18

A 2019. évi területalapú támogatás összege várhatóan 75 ezer forint lesz hektáronként.

527 milliárd forint összegben ír ki új pályázatokat az agrártárca

2021. szeptember 23. 12:31

Nagy István agrárminiszter emlékeztetett: Magyarország Kormányának elkötelezett célja, hogy a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” program keretében történelmi mértékű fejlesztési lehetőséghez juttassa és megerősítse a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart, a vidéki térségek gazdaságát és közösségeit.

Az EU nem állapodott meg a mezőgazdasági támogatásokról

2021. június 1. 06:03

Az egyik megoldatlan vita az, hogy mennyit kell költeni a környezet védelme érdekében az "ökoszisztémákra".