Pályázatok
Pályázatok

Megkezdődött a madárinfluenza miatt nyújtott jövedelempótló támogatás kifizetése

Megkezdődött a madárinfluenza miatt nyújtott jövedelempótló támogatás kifizetése

Agrofórum Online

A Magyar Államkincstár  befejezte a baromfi termékpálya egyes területeit érintő madárinfluenza miatti veszteségek részleges ellentételezéséhez nyújtott jövedelempótló támogatásról szóló 12/2017. (III. 17.) FM rendelet szerint benyújtott támogatási kérelmek bírálatát.

A Kincstár – a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján – a jövedelempótló támogatás végösszegének kiszámításakor az ügyfél rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keretét vette figyelembe.

(Magyar Államkincstár)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

Megszűntek hazánkban a madárinfluenza miatti területi korlátozások

2023. május 23. 10:54

Az intézkedéseknek köszönhetően sikerült felszámolni a madárinfluenza járványt, és Bács-Kiskun, valamint Csongrád-Csanád vármegyékben április vége óta nem mutatták ki a magas patogenitású vírust a hazai baromfiállományban.

Japánba madárinfluenza esetén is exportálhat hazánk baromfihúst

2018. szeptember 6. 14:33

A magyar élelmiszerexportot érintő újabb siker egy másfél éve tartó tárgyalássorozat eredménye, melyet az új állategészségügyi bizonyítvány elfogadásával erősített meg nemrég a japán hatóság.

Újabb két vármegyében azonosították a magas patogenitású madárinfluenzát

2023. november 15. 11:40

Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun vármegyékben igazolta magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az illetékes hatóságok megkezdték az érintett állományok felszámolását, valamint védő- és felügyeleti körzeteket is kijelöltek.

Elérte Hajdú-Bihar megyét is a madárinfluenza

2022. június 10. 09:36

Az érintett állomány felszámolása már gyanú alapján megtörtént.