Agrárközélet
Agrárközélet

Megnyitotta kapuit a 23. Szentlőrinci Gazdanapok (+KÉPEK)

Megnyitotta kapuit a 23. Szentlőrinci Gazdanapok (+KÉPEK)

Agrofórum Online

Augusztus 12-én, 10 órakor hivatalosan is megnyitotta kapuit a 23. Szentlőrinci Gazdanapok.

Augusztus 12-én, 10 órakor hivatalosan is megnyitotta kapuit a 23. Szentlőrinci Gazdanapok. A vásár vasárnap délutánig várja a szakmai érdeklődőket Szentlőrincen, a Kistermelők Háza melletti területen. Az Agrofórum az Erdő-Mezővel közös standon állít ki a B pavilonban.

Szentlőrinci Gazdanapok részletes programja >>>

TELJES KÉPGALÉRIA A SZENTLŐRINCI GAZDANAPOKRÓL >>>

A rendezvény megnyitóján Dr. Győrvári Márk, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ elnöke kiemelte, hogy a 23. alkalommal megrendezett Szentlőrinci Gazdanapok a Dél-Dunántúli régió legnagyobb és legrangosabb szakmai kiállítása, amely az elkövetkezendő időkben nem csak országos nagyvásárrá, hanem nemzetközi nagyvásárrá is szeretné kinőni magát. Ezzel a fejlődéssel lehetőséget teremtve az európai piac megismerésére, valamint a világ közelebb hozatalára a helyi gazdálkodók számára.

Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója hiszi, hogy a régi, virágzó falvak visszatérnek, és hogy érdemes főiskola vagy egyetem után hazatérni, ahol a nők és a fiatalok is megtalálják a számításaikat, és újra lesz értéke az elvégzett munkának. A kistermelők és őstermelők mellett a nagyvállalatoknak is megvan a saját helye és szerepe abban, hogy újra élhető legyen a vidék, ezzel megteremtve a jövő generációinak életképét az elődeikhez hasonlóan.

Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselőjét, az Ős-Dráva Program miniszteri biztosát büszkeséggel tölti el a megye adottsága, amely páratlan kincseket rejt. A két teljes borvidék mellett a turizmus is fejlett, amelyben a falusi turizmus alkalmával a helyi termékek fogyasztása a gasztronómiai élvezetek részévé vált. A Szentlőrinci Gazdanapok nagy segítség abban, hogy a gazdákat a termelésben segítsék, és a terméküket a piacra eljuttassák.

Dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a vidékfejlesztés a modernizációról és hagyományőrzésről szól. A Vidékfejlesztési Programban mindkettő jelen van, amit pont egy évvel ezelőtt fogadott el az Európai Bizottság. Ennek keretében a rendelkezésre álló 1350 milliárd forintból mintegy 900 millió forintot már hozzáférhetővé tették a gazdák, pályázók számára. Ezzel növelve a vidék versenyképességét, hogy a 2020 utáni nehezebb időszakra már felkészültebben érkezhessenek meg.

(Rákóczi Ágnes – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu; Fotók: Gribek Tímea – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

Élet a 7700-asok után…Szentlőrincen is bemutatkozott a Massey Ferguson 7S traktorszéria

2022. szeptember 17. 06:34

Már messziről vonzotta a szemet az augusztusi Szentlőrinci Mezőgépnapokon a Massey Ferguson 7700-as traktorszériájának fekete NEXT különkiadású erőgépe.

Fekete kombájnok, piros traktorok a látványos gépshow-n

2020. szeptember 8. 15:32

A koronavírus miatt hiába maradt el a Szentlőrinci Gazdanapok nagy rendezvénye, a szokásos helyszínen azért idén is tartottak gépbemutatót a település határában.

Gépészet Videó

Hiányoznak a gépbemutatók? Akkor irány Szentlőrinc!

2020. augusztus 17. 20:16

A BMVK Alapítvány augusztus 18-án és 19-én megrendezi a Szentlőrinci Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutatót.

Fontos a mezőgazdaság fejlesztése

2019. augusztus 3. 09:33

A mezőgazdaságban új kihívásoknak kell megfelelnie minden Kárpát-medencei gazdának.