Gépinfo
Gépinfo

Minden eddiginél modernebb lesz a Väderstad lézervágó üzeme

Minden eddiginél modernebb lesz a Väderstad lézervágó üzeme

Agrofórum Online

A következő években a Väderstad 15,4 millió eurót költ modern lézervágó berendezés beszerzésére, amely a teljes termékpaletta számára készít majd különböző fém vázelemeket, szerkezeti egységeket. A beruházás amellett, hogy a gyártókapacitás bővítését szolgálja, a cég jövőbe vetett hitét is tükrözi.

“A beruházásnak köszönhetően egyre több szerkezeti egységet tudunk házon belül legyártani, ami lehetővé teszi a minőségellenőrzés lehetőségeinek bővítését. Továbbra is garantáljuk a magas színvonalú termékek gyártását, ugyanakkor sokkal rugalmasabbak lehetünk” – mondta Jan Engfeldt, a Väderstad igazgatója.

A lézervágó egység teljesen automatizáltan dolgozik, igény szerint készíti el a gyártáshoz szükséges elemeket, tárolja a feldolgozásra váró alapanyagot, és gyártósorok megrendelései alapján végzi el az elkészített szerkezeti egységek összeválogatását.

Modern gyártás

“A 2008-ban termelésbe állított másik lézervágó egységhez hasonlóan, lehetőség nyílik arra, hogy a konkrét megrendelések alapján gyártsunk, ráadásul mindez rövidebb szállítási határidőket is fog eredményezni” – mondta Jan Engfeldt.

A Väderstad AB a Väderstad Holding AB tagja, mely 40 országban aktív. A vállalat 2016-ban 236 millió euro árbevételt ért el. Az új lézervágó üzem várhatóan 2018 őszén áll termelésbe.

(Väderstad Sajtóközlemény)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ilyen lesz a debreceni BMW!

2024. április 17. 13:10

A BMW Group új tanulmányautója első ízben enged betekintést a Neue Klasse modellgeneráció SAV karosszériaváltozatába.

Skoda Epiq: itt az új elektromos városi SUV!

2024. április 16. 11:10

A Skoda AUTO közzétette tisztán elektromos, akkumulátorhajtású (BEV), városi SUV-crossover modelljének nevét, valamint az újdonságra első betekintést kínáló dizájntanulmányát.

Munka közben is optimalizálható a traktor működése

2024. április 16. 10:10

A Trelleborg először a SIMA 2022 kiállításon mutatta be az adaptív gumiabroncs-felügyeleti rendszerét (ATMS – Adaptive Tire Management System), amely elnyerte a SIMA Innovációs Díj bronzérmét.

Demózni vitte önjáró takarmánykeverő-kiosztóját a Valkon

2024. április 15. 07:40

Új géptípussal bővült idén a Valkon 2007 Kft. kínálata, amely az 1971-ben alapított francia Lucas G takarmánykeverő-kiosztó gépekre szakosodott vállalat legújabb modellje.

Jó évet zárt az európai traktorpiac

2018. március 21. 15:17

2017-ben 161 235 traktoreladást regisztráltak Európa 30 országában, így az európai traktorpiac 12,8%-os növekedést ért el a 2016-os magas szinthez képest.

Nő a traktorok iránti kereslet

2019. szeptember 3. 12:33

A gépkeresletet egyre inkább a szükségletek, és nem a támogatások irányítják.

John Deere 6R sorozatú traktorok – Univerzális alkalmazhatóság prémium szinten

2023. március 6. 10:35

A németországi Manheimben készülő 6R sorozatú traktorok fejlődésének története több mint 30 évvel ezelőttre, 1992-ig nyúlik vissza.

Sikeres kiállítást tudhat maga mögött az AXIÁL

2019. május 16. 07:17

Véget ért a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melyen az AXIÁL Kft. is kiállított 1500 négyzetméteren. A mezőgazdaságigép-forgalmazó cég elsősorban az állattartás technológiájára fókuszált.