Pályázatok
Pályázatok

MVH: megkezdődött az idei különleges tejtámogatás végkifizetése

MVH: megkezdődött az idei különleges tejtámogatás végkifizetése

Agrofórum Online

Ennek keretében mintegy 2200 ügyfélnek csaknem 6 milliárd forintot fizetnek ki.

Megkezdte a különleges tejtámogatás második felének kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), ennek keretében mintegy 2200 ügyfélnek csaknem 6 milliárd forintot fizetnek ki.

A támogatás alapja a 2013/2014. kvótaévben értékesített tejmennyiség – tájékoztatott az MVH hétfői közleményében.

Azok a tejtermelők kaphatnak támogatást, akiknek szarvasmarha állatállománya szerepel az ENAR-nyilvántartásban, gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny helyen fekszik, és rendelkeznek minimum 1 hektár SAPS-támogatásra jogosult területtel.

(MTI)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

Bill Gates egy mobilalkalmazáson keresztül támogatja az indiai tejtermelést

2018. június 22. 10:09

A tejtermelés India legnagyobb mezőgazdasági produktuma, nagyobb mint a rizs vagy gabonatermelés, sőt India a világ legnagyobb tejtermelője.

Bojkottra hívtak a tejtermelők - Ez történt a Penny Market elleni tüntetésen

2019. március 27. 04:20

Kedd reggelre tüntetést szerveztek a magyar tejtermelők Alsónémedi határában, a Penny Market központja előtt. A demonstráció oka, hogy a multinacionális vállalat 135 forintért kínál akciós szlovákiai UHT tejet áruházaiban.

Kisebb szén-dioxid-kibocsátás a cél a tejtermelésben

2021. január 30. 11:17

A német „KlimaBauer” kezdeményezés részeként az Andechser Tejüzem támogatni kívánja a biogazdálkodókat abban, hogy kevesebb szén-dioxid kibocsátásával termeljenek tejet.

Bajban a családi gazdaságok - nem növelik az állami támogatást

2018. október 19. 03:37

A mezőgazdaságban dolgozók száma 1985 óta a felére csökkent Svájcban, ahol naponta három gazdálkodó hagy fel örökre a tevékenységgel.