Gépinfo
Gépinfo

Nemzetközi díj a Challenger MT800E függesztő szerkezetnek

Nemzetközi díj a Challenger MT800E függesztő szerkezetnek

Agrofórum Online

A Challenger MT 800E széria minden tagjához, így a zászlóshajó MT 875 E típushoz is opcióként rendelhető az új elforduló vonórész.

A 2014. november 12. és 16. között megrendezett olaszországi EIMA mezőgazdasági kiállításon mutatta be a Challenger traktorgyár az új fejlesztésű elforduló hátsó hidraulikus hárompont függesztő szerkezetet és vonórészt.

A Challenger MT 800E széria minden tagjához, így a zászlóshajó MT 875 E típushoz is opcióként rendelhető az új elforduló vonórész. Talajműveléskor és állományban történő haladáskor is a kezelő segítségére van az új rendszer.

A hátsó differenciálmű házához képest 118 mm-es oldalmozgást tesz lehetővé a hidraulikusan vezérelt munkahengerek révén. Az eredmény nagy pontossággal behatárolható vízszintes irányú elmozdulás.

A csuklásponttól 389 mm-re (a C szériánál ez 219 mm volt) becsatlakoztatott munkahengerek már 109,249 Nm-es elfordítási nyomatékot adnak (20%-kal nőtt a C szériához képest).

Két működtetési mód közül választhatunk a TMC terminálon. A manuális mód lezárt kormányzási módot ad, az úszó mód esetén a munkagépről fellépő oldalirányú erőhatás vezérli az elfordítás mértékét.

Nagymértékben javul a manőverező képesség, talajkövetés. Az előnyök révén csökken a gépek károsodásának esélye, 25%-kal csökken a fordulókör, csökken a fordulás energiaigénye, csökkentjük a talaj szerkezetének rombolását.

Luca Cattani a Challenger hevederes és törzscsuklós traktorok marketing osztályának vezetője elragadtatva beszélt az elismerésről: „Az elforduló függesztő szerkezet és vonórész nagyon közkedvelt a felhasználók körében Dél- Afrikától Közép-Európáig. Ügyfeleink megértették, és már gyakorlatban tapasztalták, mit jelent jelmondatunk: A Challenger traktorok 100%-ban a szántóföldekre lettek teremtve.”

(www.challenger-ag.com – www.valkon.hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elképesztő ütemben fejlődik a Lemken és a Krone közös autonóm gépe

2024. március 27. 08:10

Nem kérdés, hogy az autonóm gépek jelentik a mezőgazdaság jövőjét, egyrészt a nagyobb hatékonyság elérése, másrészt pedig a máris égető munkaerőhiány miatt. Két német nagyágyú, a Lemken és a Krone is összefogott ezen a téren.

A 120 LE-t is megugorja az Iseki eddigi legnagyobb traktora

2024. március 25. 14:10

Nagy nyomatékú, kis fogyasztású Deutz motorral szerelték fel a japán Iseki eddigi legnagyobb traktorát, amely már 120 LE fölötti teljesítményű.

Kisebb pázsitokhoz való robotfűnyírók jelentek meg

2024. március 25. 08:10

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát.

Ez a Toyota pickup 2,6 millió kilométer után ment nyugdíjba

2024. március 24. 16:10

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes.

Minőségi traktor? Kiváló szervizszolgáltatás? Itt a megoldás!

2020. december 29. 09:54

A Két-KATA Kft. telephely bemutató sorozatának 4., utolsó epizódjában szerepel a telephely bemutatása, az ügyfél vélemények, a cég története és külföldi kapcsolataik tapasztalatai, így aki eddig lemaradt volna bármelyik epizódról, itt egészben megtekintheti.

A „Legfenntarthatóbb traktor 2023” díj győztese a JCB Fastrac 4220 iCon!

2022. november 18. 11:17

A „Tractor Of The Year 2023” nemzetközi díjversenyen a JCB Fastrac 4220 iCon lett az év legfenntarthatóbb traktora kategória díj győztese. Az 1998-ban életre hívott nemzetközi traktor díjverseny célja, hogy a független szakértőkből álló zsűri megválassza az év legjobb traktorait az európai piacon.

Kubota a nagyok nyomában

2020. február 15. 13:02

Az új traktor gyártásáról egyelőre nincsenek hírek, de kialakításával jelzik, hogy felveszik a versenyt az autonóm traktorokat kialakító Case IH, John Deere és Yanmar cégekkel.

Gázüzemű MTZ/Belarus traktorok kerültek piacra, új irány a fehérorosz gyártónál

2023. október 2. 09:40

Egyelőre 200 darab készült el az MTZ/Belarus gázüzemű motorral felszerelt traktoraiból, amelyek nagy segítséget nyújtanak a gazdáknak az üzemanyagköltség visszaszorításában.