Pályázatok
Pályázatok

Szaktanácsadásra és szaktanácsadók továbbképzésére jelent meg vidékfejlesztési pályázat

Szaktanácsadásra és szaktanácsadók továbbképzésére jelent meg vidékfejlesztési pályázat

Agrofórum Online

A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program keretében is kiemelt figyelmet fordít az agráriumban dolgozók és az érintett szaktanácsadók képzésére, felkészítésére. Ezen cél megvalósítása érdekében 2017. március 28-án két új pályázati felhívást ismerhettek meg az érintett szervezetek.

A most megjelent felhívások egyike az agrár-, erdő-, és élelmiszergazdaság szereplőinek nyújtott tanácsadási szolgáltatások megvalósítása érdekében került kiírásra. A 13,91 milliárd forint keretösszegű pályázat esetében egyéni és csoportos szaktanácsadás lebonyolítására nyerhető támogatás.

A másik, mintegy 0,19 milliárd forint keretösszegű pályázat a szaktanácsadók továbbképzését szolgálja. A pályázat keretében hároméves időszakonként maximum 200.000 eurónak megfelelő forintösszegű támogatás igényelhető.

A „Szaktanácsadók továbbképzése” című pályázatra 2017. május 2. és 2017. november 30. között nyújthatók be a kérelmek, az „Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás” elnevezésű felhívásra pedig 2017. július 1. és 2017. december 29. között lehet pályázni a www.mvh.allamkincstar.gov.hu weboldalon. A beérkezett kérelmek elbírálására értékelési szakaszonként kerül sor.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon olvasható bővebb információ.

(Miniszterelnökség)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

Mindent eláraszt a nyárfák termése! - Hogy lehetne ezt csökkenteni?

2019. április 24. 06:37

H. János kérdése: A nyárfák ez évben is szennyezik a környezetet, hogy lehetne ezt csökkenteni?

Mitől alakulhattak ki piros, torzult levelek a ribiszkebokron?

2022. április 15. 05:36

Már látok piros, torzult ribiszkeleveleket a bokrokon. Elkéstem a védekezéssel? Mikor a legjobb a problémát okozó kártevők ellen permetezni?

Megelőzhető a cseresznye- és meggyfák leveleinek szüret utáni sárgulása és hullása?

2023. augusztus 11. 04:36

Cseresznye- és meggyfáim levelei szüret után elkezdtek hullani, sárgulnak, és erősen megritkult már a lombjuk. Mit lehet tenni, megelőzhető?

Mitől lettek besüllyedt, barna foltok az almák héján?

2023. szeptember 25. 04:37

Almáinkon a képen látható foltosodás jelent meg, főleg a sárga héjú fajtán. A folt besüllyed a húsba, belül barna, mintha pudvás lenne. Mi ez a betegség, tudok-e még ellene tenni bármit? Megelőzhető?