Pályázatok
Pályázatok

Tájékoztató jelent meg vidékfejlesztési projektek megvalósításával kapcsolatosan

Tájékoztató jelent meg vidékfejlesztési projektek megvalósításával kapcsolatosan

Agrofórum Online

A gazdák vidékfejlesztési beruházásainak eredményes megvalósítása érdekében 2017. december 7-én tájékoztatót jelentetett meg az EMVA Irányító Hatóság.

Az iránymutatásból kiderül, hogy a nyertes pályázók a fejlesztéseik során felmerülő kérdésekben hogyan járhatnak el a gyakorlatban.

A tájékoztató tartalmazza többek között a mérföldkövek, műszaki, illetve projekttartalom módosításának szabályait, a változás bejelentésre, projektmegvalósításra, létszámtartásra vonatkozó előírásokat. Emellett hasznos információk találhatók benne a Vidékfejlesztési Program keretében támogatott projektek közbeszerzésére, támogatási előleg igénylésére vonatkozóan, valamint a kötelezettségátadás folyamatára és az örökléssel kapcsolatos gyakorlati kérdésekre is.

Fontos kiemelni, hogy a tájékoztatóban megjelenő iránymutatást több vidékfejlesztési pályázat módosítása, egységesítése is követ majd annak érdekében, hogy a gazdálkodók sikerrel valósíthassák meg beruházásaikat.

A Vidékfejlesztési Program keretében társfinanszírozott projektek megvalósításával kapcsolatban felmerült gyakorlati kérdésekről megjelent tájékoztató itt érhető el.

(Miniszterelnökség)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gép- és technológia-beszerzési támogatás nyílik a borászok számára

2024. április 8. 16:10

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott ágazati támogatásai között.

Méhészek, figyelem! Május elejéig lehet pályázni bő 3 milliárd forint támogatásra

2024. március 30. 12:10

Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent ugyanis az ágazat közös agrárpolitika stratégiai terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

Huszonhat vidékfejlesztési felhívás módosult

2018. november 12. 07:48

Egyes felhívásokban a módosított szabályozásoknak megfelelően változtak a műszaki, szakmai tartalomban, illetve az egyéb elvárásokban foglalt kritériumok, amelyekhez igazodnak a Támogatói Okirat és a Jogkövetkezmények című mellékletek is.

Megháromszorozza a kormány az eddigi mezőgazdasági források nagyságát

2022. február 22. 08:04

A kormány arra törekszik, hogy minden gazda versenyképes legyen és egyforma eséllyel vihesse piacra termékeit.

Megalakult a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság

2019. július 3. 07:46

A legfontosabb feladat, hogy az új információk minél hamarabb a gazdák rendelkezésére álljanak.

Több mint négyezer milliárd forint áll rendelkezésre vidékfejlesztésre

2021. január 12. 08:43

A soha nem látott nagyságrendű források révén természetesen folytatódik a vidéki falvak, kisvárosok infrastruktúrájának megújítása, a közösségekre épülő és élhető vidéki Magyarország építése.