Bulvár
Bulvár

Újabb halálos mezőgazdasági baleset

Újabb halálos mezőgazdasági baleset

Agrofórum Online

Csütörtökön egy Beregsurányhoz közeli mezőgazdasági területen egy középkorú férfinak a traktor és a munkaeszköz közötti mozgásban lévő kardántengely halálos sérülést okozott.

Képünk illusztráció!

A férfi a területen kaszálást végzett, és feltehetőleg valamilyen akadály miatt kellett megnéznie a munkaeszközt, de közben vagy nem állította le a kardántengelyt, vagy a szártépő lendületből tovább forgatta a kardánt, így a forgó rész magához rántotta. A férfinak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az elmúlt hónapban több hasonló, mezőgazdasági baleset volt a környéken. Néhány héttel ezelőtt csutkavágó kapta be egy fiatal gépkezelő kezét. Neki szerencséje volt, túlélte a balesetet, de a kézfejét amputálni kellett.

(haromhatar.hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így kell orchideát nevelni vízben

2024. március 25. 07:10

Az orchideanevelés komoly kihívás mindazoknak, akik úgy hiszik, könnyű dolguk lesz a növényükkel, hiszen csak egy orchideatáp kell hozzá, és aztán folyton nyílnak majd a virágok.

A „marhahúsrizst” tekintik a jövő fehérjeforrásának dél-koreai tudósok

2024. március 19. 09:10

Dél-koreai kutatók marhahússejteket szaporítanak rizsszemekben. Ez szerintük fenntartható, megfizethető és környezetbarát húspótló fehérjeforrás lehet, és helyettesítheti a hústermelés céljából tenyésztett szarvasmarhákat.

Mohairtó csodaszer egyenesen a hűtőből

2024. március 18. 14:10

A moha nemcsak a fűben, de akár a teraszburkolaton vagy a betonon is megjelenhet. Mutatunk egy megoldást ellene, amely a legtöbb hűtőszerkényben vagy spájzban megtalálható.

Meghökkentő: nitrogént töltenek a chipses zacskókba

2024. március 18. 11:10

Sokan csóválják a fejüket, amikor megvásárolnak egy nagy zacskó chipset, és csak az alján zörög valamennyi a sós finomságból. Pedig éppen a fogyasztó érdekeit szolgálja ez a fajta csomagolás.

Biztonságosabb pótkocsis szállítás, nagyobb kényelem – Megérkezett az új PUMA

2023. január 31. 16:09

A látogatók az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon vehették először szemügyre az új PUMA AFS CONNECT traktort, ami 260 lóerő teljesítményével kategóriájának legerősebb modelljeként mutatkozott be.

Európa legnagyobb mezőgépgyártói - 2020

2020. december 30. 12:32

Amíg a világ négy legnagyobb full-liner (teljes portfóliót gyártó) mezőgépgyártója - Agco, CNH Industrial, Claas és John Deere - továbbra is vezeti a globális mezőgép piacot, addig az európai cégek és cégcsoportok megerősítették pozíciójukat a short-liner (speciális portfóliót gyártó) gyártók között.

Traktorokkal tiltakoztak az alacsony felvásárlási árak miatt a francia gazdák

2019. november 28. 09:03

Franciaország hat régiójából az agrártárca összesítése szerint 1086 traktor érkezett a főváros köré a hetekkel ezelőtt meghirdetett tiltakozó napra, amelyen a tüntetők képviselői azt követelték, hogy azonnal fogadja őket Emmanuel Macron államfő.

Klíma utólagosan beszerelhető még a régi MTZ traktorokba is

2023. július 10. 14:46

Hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos hétfőtől Magyarországon, amely egyelőre szerdáig lesz érvényben. Ne legyenek illúzióink, az extrém nyári hőség hazánkban is egyre gyakoribb vendég lesz, amire érdemes felkészülniük a mezőgazdaságban dolgozóknak is.