Állattenyésztés
Állattenyésztés

Újra exportálhatunk szárnyast és tojást Oroszországba

Újra exportálhatunk szárnyast és tojást Oroszországba

Agrofórum Online

Szombattól kezdődően újra engedélyezte élőszárnyas és tojás importját hét magyar megyéből az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor) – közölte a Kommerszant című gazdasági napilap – írja az MTI.

Az ideiglenes korlátozás feloldása Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Veszprém megyére érvényes.

A Roszszelhoznadzor madárinfluenza miatt decembertől kezdett korlátozásokat bevezetni a magyar tojás és szárnyas importjára. Az intézkedéseket az orosz hatóság februárra már az Európai Unió 15 tagállamára kiterjesztette.

(MTI)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Megbukott a monokultúrás gazdálkodás

2024. április 15. 14:40

Kutatók öt kontinens 2655 gazdaságát elemezve bizonyították, hogy az ipari, monokultúrás gazdálkodásról való elmozdulással az ember és környezete is csak nyerhet.

ANImashExpo: az állattenyésztő ágazat vadonatúj szakkiállítása

2024. április 10. 08:10

Bővül a HUNGEXPO kínálata: 2024. december 5-7. között rendezik meg az ANImashEXPO-t. A kiállítás célja, hogy fórumot és önálló bemutatkozási lehetőséget teremtsen az állattenyésztés és -egészségügy területén működő szakembereknek, vállalkozásoknak.

Az emberek többet fertőzik az állatokat betegségekkel, mint fordítva

2024. április 9. 15:10

Több vírust adunk át a házi- és vadon élő állatoknak, mint amennyit elkapunk tőlük – derül ki a UCL kutatóinak új, nagyszabású vírusgenom-elemzéséből.

A szarvasmarhák tbc-oltása a tüneteket és a továbbfertőzés esélyét is csökkenti

2024. április 9. 10:10

A kutatás szerint a vakcinázás nemcsak a tuberkulózis súlyosságát enyhíti a fertőzött szarvasmarhák esetében, hanem a terjedését is 89%-kal mérsékli a tejelőállományokban.

Várhatóan 2021-től csökkenni fognak a baromfiágazat uniós támogatásai is

2018. szeptember 8. 09:02

Várhatóan 10-12 százalék körüli lehet majd a visszaesés az uniós agrártámogatásokban, de az erről szóló tárgyalások még nem fejeződtek be.

Amit a madárinfluenzáról tudni érdemes II. rész

2021. október 14. 05:36

Hogyan terjed a madárinfluenza? Milyen tünetek jelennek meg a megfertőzött madarakon? Ismerjük meg közelebbről a betegséget, hogy időben megakadályozzuk a továbbterjedését!

Elfogadta az Európai Bizottság a brojlercsirkékre vonatkozó állatjóléti jelentést

2018. április 20. 06:40

Az EU világszinten is a brojlercsirke-piac jelentős szereplője - a globális termelés 11,3 százalékát adva -, az összes baromfihús-termelés 2014-ben 14,1 millió tonnát tett ki.