Pályázatok
Pályázatok

Zártkertfejlesztési pályázat indul

Zártkertfejlesztési pályázat indul

Agrofórum Online

Várhatóan 2017. decemberében jelenik meg a Fölművelésügyi Minisztérium által kidolgozott program, mely hazai forrásból kerül finanszírozásra, és melyben 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre.

A programra önkormányzatok pályázhatnak, projektenként 10 millió Ft mértékben, így a Program eredményeképpen várhatóan mintegy 200 település jut fejlesztési forráshoz. A várható főbb elszámolható költségek: zártkerti utak járhatóvá tétele; víz vételi lehetőségek biztosítása; áram vételi lehetőségek biztosítása; vadvédelmi kerítések telepítése.

Magyarországon jelenleg hozzávetőlegesen 200.000 hektárnyi területen, több mint 1 millió, jelentős részben elhanyagolt állapotú zártkerti ingatlan található. A zártkertek hasznosításával kapcsolatos problémák megoldása érdekében az FM zártkerti mintaprogramot indított 2015-ben. A 3 éve működő kísérleti program tapasztalatai azt mutatják, hogy a meglévő zártkerti szőlőhegyeken, gyümölcs- és zöldségterületeken, található értékek és termelési lehetőségek célzott beavatkozással visszafordíthatóak. A fejlesztés célja, hogy az ingatlan-nyilvántartásban zártkertként nyilvántartott ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő fejlesztések, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma fennmaradásának érdekében, a zártkerti területek rendezése és átfogó infrastrukturális fejlesztése megtörténjen.

Az önálló Program létrehozására és elindítására 2 milliárd forint hazai forrású keretösszeg áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatásként, amelyhez önerőre sincs szükség. A programra önkormányzatok vagy önkormányzati konzorciumok pályázhatnak, projektenként megközelítőleg 10 millió Ft mértékben.

(pályázatihírek.eu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

A talaj az egyik legjelentősebb, nem megújuló erőforrásunk

2023. április 4. 10:36

Új fenntarthatósági díj és nyilvános pályázat hívja fel a figyelmet a termőtalajok hasznos szervezeteinek, többek között a földigiliszták talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepére.

Álmom egy tanya

2023. március 28. 05:36

Pályázati fronton jelenleg 2023. június 5-ig elérhető a „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” kiírás, amely 95% támogatási intenzitású.

AM: kedvezőbbé váltak az öntözésfejlesztési támogatás feltételei

2022. november 14. 08:11

Az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikeres megvalósítása érdekében az Agrárminisztérium 30%-kal megemelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című pályázat vonatkozásában – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Még pályázhatnak a halgazdálkodási ágazat szereplői, 4 milliárd forintnál is több vár kiosztásra

2023. július 20. 09:10

Nagy érdeklődés mellett tartottak szakmai napot Kecskeméten a halgazdálkodási ágazat szereplői részére, melyen érdekképviseleti szervezetek és gazdálkodók egyaránt képviseltették magukat. A műhelymunkában részt vett Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásért felelős helyettes államtitkára is.

Siránkozással nem versenyezhetnek a magyar fűszerpaprika-termelők

2023. szeptember 10. 09:10

A magyar fűszerpaprika-termelőknek akkor van esélyük kiváló minőségű termékeikkel a piacon maradni, ha megkülönböztetik magukat az előállítási költségeik miatt árban kedvezőbb, de minőségben gyengébb, az európai uniós piacon komoly versenytársként megjelenő tömegárutól.

Keddig pályázható a méh állatjóléti támogatás

2022. július 17. 10:38

A támogatási kérelmeket a méhészek még 2022. július 19-ig nyújthatják be.