Magunkról

25 éve annak, hogy megszületett az AGROFÓRUM létrehozásának gondolata, akkor, amikor még egyetlen havi megjelenésű agrár szaklap sem volt a piacon.

- o -

A lap gyors sikere és szakmai elismertsége nagyban volt köszönhető a többnyire vezető kutatókból, neves egyetemi munkatársakból és gyakorlati szakemberekből álló szerkesztőbizottság összetételének valamint a szakmában elismert szerzőinknek.

A szerkesztőbizottság munkáját már kezdetektől a saját maga által megfogalmazott, „egyszerűen, szakszerűen és hitelesen” jelzők fémjelezték, amelyek egyben irányadóul is szolgáltak a tematika összeállítása, a témák kiválasztása, a cikkek elfogadása és szerkesztése során. Ezek az elvek vezettek a célként kitűzött, jellegében nem tudományos, de a tudomány és technológia-fejlesztés legújabb eredményeit feldolgozó és azt a gyakorlat nyelvére lefordító szaklap készítésénél, amelyhez mind a mai napig valamennyi szerzőnk tartja magát.

- o -

Lapunk többnyire állandó szerkezettel jelenik meg: a hó témája, fókuszban..., időszerűen, korszerűen, figyelmébe ajánljuk, gépesítés, gépek, határtalanul, agrárgazdaság, zöldségtermesztés, gyümölcstermesztés, szőlészet borászat és egyéb szakmai közlemények. Az ezekben olvasható szakcikkek és PR közlemények tartalmilag átfogják a teljes szántóföldi- és kertészeti termelést, beleértve a fajtahasználat, a növénytermelés, a növényvédelem, a tápanyag-gazdálkodás, a talajművelés-talajvédelem, a gépesítés, a környezetvédelem és az ökonómia majd minden aktuális területét. Mindez havonta 150-170 oldalon.

A havonta megjelenő és az aktualitásokhoz igazodó számok mellett a külön kiadványok az AGROFÓRUM utánozhatatlan védjegyévé váltak, amelyek 2002 szeptemberétől, AGROFÓRUM EXTRA név alatt jelentek meg éves átlagban legalább öt-hat alkalommal és jellemzően kukorica, gyümölcs, olajnövények, kalászosok, és szőlő, témakörökben.

További tevékenység bővülést jelentett az AGROFÓRUM ONLINE internetes oldalunk megújulása, és ezzel szinte egyidőben változott meg a nyomtatott AGROFÓRUM arculata is.

- o -

Huszonöt évvel ezelőtt egyedül indultunk, napjainkban viszont már közel 20 versenytárssal kell az olvasók bizalmáért megküzdenünk   és még mindig hallani új írott médiák színrelépéséről. Kétségtelen ugyanakkor az „on-line” megjelenés fokozatos előretörése, ezért erősítettünk mi is ezen a területen.

Ha hinni lehet a különféle piaci felméréseknek, az írott és elektronikus megjelenésünkkel a legjobbak közé tartozunk, és ezt a versenytársaink is elismerik.

- o -

Ha többet szeretne tudni rólunk, kattintson az impresszumra, ha kiterjedt kapcsolatainkra kíváncsi, úgy arról a partnereink címszó alatt tájékozódhat.

Örülünk, hogy figyelmet szentelt ránk, és megtisztelt bizalmával.