Az új Xeos Pro Evo sorvetőgép a Sulky-tól

2017. december 4. 11:25

A Sulky új sorvetőgépet dobott idén a piacra. A új Xeos Pro Evo egy könnyebb változat, amelyet 140 lóerős traktorokkal már lehet alkalmazni.

Az új Xeos Pro Evo Sulky sorvetőgép paralelogramma felfüggesztésű, Cultidisc csoroszlyarendszerrel és laprugós szárral van felszerelve. Ez akár 80 kg csoroszlyanyomást is tud biztosítani, és különféle célokra használható: a szántás nélkülitől a forgatásos eljárásokig. A csukló nélküli csoroszlyarendszer célja, hogy kedvező alkalmazási körülmények között lehetővé tegye a magas menetsebességet.

A Xeos Pro Evo vetőgép 400 kg-mal könnyebb, mint az előző modell és 1000 literes tartállyal szerelték fel - ez lehetővé teszi a 140 lóerős traktorok használatát. A hátsó fellépő és a kezelőjárda könnyebbé teszi a tartály feltöltését és a leforgatási próbát. Ugyanakkor a csoroszlyarendszer is könnyen hozzáférhető, mondja a gyártó. A vetőgép alapkivitelben egy elektromos meghajtású adagolóval van felszerelve, az irányítást a Pilot vezérlőterminál végzi.

A Xeos Pro Evo Sulky vetőgép forgóboronával vagy rövidtárcsás boronával

A Xeos Pro Evo igény szerint felszerelhető egy Sulky Cultiline HR forgóboronára vagy egy Sulky Cultiline XR rövidtárcsás boronára. A Sulky szerint a forgóboronával végzett munka sebessége optimális körülmények között 12-14 km/h-ra növelhető. A két talajmegmunkáló gép bármikor kicserélhető, így a vetőgép-kombináció számos módon használható.

A Xeos Pro Evo a Sulky 3-6 méteres munkaszélességű vetőgépprogramját egészíti ki. 

(Agrofórum Online)

Témakör: