Bemutatkozik a MA/AG PRECISA szemenkénti vetőgép (VIDEÓ)

2017. április 6. 09:05

A MA/AG gépek közül a PRECISA szemenkénti vetőgépek teleszkópos és vario kivitelben is elérhetők.

A PRECISA XL vákumos szemenkénti vetőgépek fő egységeit a 44 literes PVC magtartály, a vákumos rendszerű magadagoló egység, a lánchajtás rendszer, a dupla paralelogramma függesztés, az állítható rögterelő és nyitócsoroszlya, a hidraulikus nyomjelző és a ventilátor egység képezi, ezek minden gépen megtalálhatók.

Igény szerint az eszközök további kiegészítőkkel szerelhetők fel, mint például a starter műtrágya vagy mikrogranulátum kijuttató egységek, az elektronikus vetésellenőrző monitor és az elektromos sor kiiktatás.

Szerkesztő: Gribek Dániel
Operatőr-vágó: Kovács Zoltán

Nagyon fontos a felhasználás szempontjából a vázszerkezet kialakítása is. A teleszkópos váz lehetővé teszi a közúton történő közlekedés során a gép 2,5 m szélességre történő összecsukását hidraulikus munkahengerek segítségével, amelyek a vázban védett helyen találhatók. A videónkban is látható teleszkópos vetőgép 70-75 cm sortávú kultúrák vetésére alkalmas. Például kukorica, napraforgó vagy cirok.

A MA/AG Precisa vetőgépek vario vázszerkezete lehetővé teszi a gép sortáv-állítását 45-75 cm sortávok között 5 cm-es osztásonként, ugyancsak hidraulikusan, váz a vázban technológia segítségével. A szállítási szélesség ebben az esetben is 2,5m. Ez az típus a teleszkópos gépnél már említett kultúrákon kívül például szója vagy repce vetésére is kiválóan alkalmas keskenyebb sortávolsággal. A különböző sortávolságok beállítása gyors, egyszerű, és nem igényel semmilyen szerszámot!

A vákumos magadagoló egység a gép szíve, ennek köszönhető a precíziós vetés, amit a kopásmentes üzemeltetés eredményez. A pontos tőtávolság mellett az egyenletes vetésmélység a gép másik ismérve, amit elővágó tárcsával a 9 fokos szögben álló dupla sornyitó csoroszlyával és magnyomó kerék alkalmazásával érünk el.

Miért érdemes a felhasználóknak a MA/AG Precisa gépeket választani a nagy kínálatból?

A válaszok a következők erre a kérdésre:
1. Egyszerű és gyors sortávolság-állítás hidraulikusan, szerszám nélkül
2. Mag, műtrágya, talaj fertőtlenítő szerek egyidejű kijuttatására is alkalmas
3. 45 és 75 cm sortávú kultúrákban is ugyanazzal a géppel tudunk dolgozni
4. Precíziós vetés a pontos tőtávval és vetési mélységgel
5. A teleszkóp és vario váz szerkezetnek köszönhetően biztonságos a közúti közlekedés

Kérjen további információkat és alkalmazási tanácsokat a Vektor-Holding Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken:

VEKTOR-HOLDING Kft.
www.vektor-mezogep.hu
info@vektor-mezogep.hu
06-70/375-4819

(Agrofórum Online)

Témakör: