CASE IH: A hevederes járószerkezet specialistája (+VIDEÓ)

2017. július 19. 16:02

Nem hiába tartják a CASE IH-t a hevederes járószerkezetek mesterének, hiszen erő- és betakarítógépeihez olyan járószerkezeteket fejlesztett ki, amelyek megfelelő kíméletességgel és óvatossággal érintik a talajt. A hevederes járószerkezetek első prototípusának 1992-es bemutatását a Quadtrac 1997-es gyakorlati bemutatása követte, az évek során pedig más traktoroknál és kombájnoknál is alkalmazták. A vállalat mára utolérhetetlen szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik a járószerkezetek és a talajvédelem gépészeti megoldásainak terén.

Mindig is nagy érdeklődés övezte a gumihevederes járószerkezetek alkalmazását a mezőgazdasági gépeken, és a gyártók mind a mai napig törekednek olyan hevederes járószerkezetek kifejlesztésére, amelyek a talaj védelme mellett a vonóerőt is növelik. A CASE IH legbriliánsabb lépését mérnökök tették meg több mint 20 évvel ezelőtt. A hagyományos hevederes járószerkezetektől eltérően az volt a céljuk, hogy kombinálják a két keréktengely és a négy talajkapcsolat előnyeit a hevederes járószerkezetekkel. Ezért volt a Quadtrac 1992-es prototípusa úttörője annak a sikertörténetnek, amely ma már a CASE IH mezőgazdasági gépek lenyűgöző sorozatát jelenti integrált talajvédelemmel, és a lehető legnagyobb vonóerő megtartása mellett.

QUADTRAC, AXIAL-FLOW ÉS MAGNUM ROWTRAC

A „puhaléptű” Quadtrac-ot a nagy vonóerejével a nagy Axial-Flow® kombájn követte 2009-ben opciós első gumihevederes járószerkezettel és hátsó gumikerekekkel. Ez optimális súlyelosztást, nagy talajjal érintkező felületet és nagyon jó fordulékonyságot biztosít. A 2014-ben bemutatott Magnum Rowtrac típussal a CASE IH fejlesztőmérnökei a következő briliáns lépésüket hajtották végre. Ez egy kerekes járószerkezetű traktor, amelyen a hátsó kerekek helyett gumihevederes járószerkezet található. Itt a nagytestvérről, a Quadtrac-ról ismert, és nagyra értékelt hatások ugyanúgy érvényesülnek: kisebb talajnyomás, nagyobb vonóerő, és ha még kétség maradna efelől, a munkavégzésre rendelkezésre álló hosszabb időszakok a csúcsszezonban - a talaj védelme mellett.

JÓL BEVÁLT ELV

A kipróbált és jól bevált 5 tengelyes működési elvvel a CASE IH hevederes járószerkezetek nemcsak optimális súlyelosztást biztosítanak a teljes talajjal érintkező felületen, hanem kiváló fordulékonyságot is lehetővé tesznek lágy és kényelmes vezethetőség mellett a szántóföldön és közúton egyaránt. Hűen a mottóhoz, miszerint:

Csak az eredetiben bízzon! A CASE IH két évtizedes tapasztalata a vállalatot a piac elsőszámú szakértőjévé tette a nagyteljesítményű és talajkímélő technológiával.

 

WWW.AGROBEKES.HU

 

 

Témakör: