Kerner Stratos – Univerzális gép a legkülönbözőbb munkákra (+VIDEÓ)

2017. június 12. 20:20

A KERNER cég egy németországi, Bajor tartományában működő vállalat, amely vetőgépek, szántáselmunkálók, nehéz kultivátárok és az Agrofórum Online legfrissebb videójában bemutatott STRATOS mulcs magágykészítő és sekélyművelő kultivátorok gyártására specializálódott.

A gép egy univerzális eszköz, amellyel a legkülönbözőbb munkák végezhetőek el. Ilyen például a magágykészítés szántáson vagy előművelt tarlón, továbbá a felületre kijuttatott hígtrágya, szerves trágya illetve zöldtrágya bedolgozása. De a gép kiválóan alkalmas a betakarítás utáni tarlókezelésre is.

Mindezen funkciók precíz elvégzése érdekében a művelő szerszámok cserélhetők - a körülményekhez és az elvárásokhoz igazítva. A gép féligfüggesztett kivitelben készül két féle vonórúddal. Opcióban választható az intelligens vonórúd, amely lehetővé teszi
a művelő eszközök pontos mélységtartását akár hegyvidéki területen is. A választható művelési szélesség 5 m, 6 m illetve 7,5 m lehet.

A KERNER STRATOS gépen a művelő eszközök 5 csoportban rendeződnek el. Az első az előművelő eszköz, amely cserélhető. Szántáson a Vektor Holding Kft. szakemberei a hidraulikusan állítható Crossboard simítót ajánlják támkerekekkel. Tarló esetén az Xcut mellső vágóhenger végez kiváló munkát, amely a Crossboard egység helyére szerelhető.

Szerkesztő: Gribek Dániel
Operatőr-vágó: Kovács Zoltán

A második művelőegység részei a 4 sorban elrendezett, a váz a vázban kerettechnika segítségével hidraulikusan állítható mélységű, 150 mm osztástávolsággal szerelt kapák. Alkalmazhatunk Herkules rugós kapákat lándzsával vagy lúdtalp kapával, de akár merev késszárat is gyorscserélős késcsúccsal.

A talajegyengető szerszámok esetében is több lehetőség közül választhatunk, de a legnépszerűbb az állítható magasságú csillagtárcsás rendszer. A tömörítő hengerek megválasztásánál is széles kínálatból optimalizálhatjuk gépünk teljesítményét. Minden talajtípuson jól használható a CW 550 Crackerhenger, amely állítható tisztító és rögaprítóval van ellátva. A művelő elemek sorát egy pálcás boronasor zárja, amivel a talaj felszínén egyenletesen tudjuk a mulcsot elrendezni.

Miért érdemes a felhasználóknak a KERNER STRATOS-t választani a nagy kínálatból?
1. Hatékony és cserélhető előművelő szerszámok, amelyek egyengetnek és aprítanak
2. A vegetáció teljes időszakában több feladatra is alkalmazható eszköz
3. Hidraulikusan, menet közben is a fülkéből állítható művelési mélység
4. Mulcs és konvencionális művelésben is jól alkalmazható
5. Széles művelő szerszám és henger választék az optimális talajállapot eléréséhez

Kérjen további információkat és alkalmazási tanácsokat a Vektor-Holding Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken:

VEKTOR-HOLDING Kft.
www.vektor-mezogep.hu
info@vektor-mezogep.hu
06-70/375- 4819

(Agrofórum Online)

Témakör: