Kiemelt fejlesztések a 60. évfordulóját ünneplő Harditól

2017. december 1. 13:56

Az évek során a HARDI számos egyedülálló permetezési koncepciót és innovációt ültetett át a gyakorlatba, amelyek mind partnereik előnyére szolgáltak. Az Agroázist kérdeztük olyan fejlesztések kapcsán, mint például a Delta Force 25 cm-es fúvókaköze, amely alacsonyabb keretmagasságot tesz lehetővé, ily módon mérsékelve az elsodródást. A DELTA FORCE szénszálas kitörő végszakasz kis súlya és magas szilárdsága lehetővé teszi, hogy a kitörő végszakasz 4 m hosszú legyen, szemben a 36 m-es szórókeret korábbi, 2.5 m-es végszakaszával, így akár 39 m-es szórókeret-szélesség is elérhető általa.

A 25 cm-es fúvókaközök mellett szóló legerősebb érv az, hogy a szórókeret talajtól mért magassága 30 cm-re csökkenthető, és ezáltal mérsékelhető az elsodródás. Az alacsony keretmagasság viszont kiváló szórókeret-szabályozási rendszert is megkövetel. A piacon elérhető legjobb rendszer jelenleg a DELTA FORCE szórókeretcsalád a HARDI AutoTerrain rendszerrel. A másik előny, hogy a fúvókák kisebb VMD (cseppátmérő-középérték) mérettel porlasztanak, ami jobb lefedettséget biztosít.

A megbízható, nagy teherbírású DELTA FORCE szórókeret mostantól 24 m-es hosszban is elérhető. Ez a szórókeret NAVIGATOR 4000 / 5000 / 6000 és COMMANDER 4500 / 5500 típusokhoz rendelhető. A központi szakasz a 27–39 m-es típusokon megegyezik, és minden funkció elérhető minden típuson, így a szórókeret-szabályozás és a hidraulikus AntiYaw kilengéscsillapítás is. Emellett fontos megemlíteni még, hogy a Delta Force 25 cm-es  fúvókaköz alacsonyabb keretmagasságot tesz lehetővé, ily módon mérsékli az elsodródást – 25 és 50 cm-es fúvókaköz egyaránt alkalmazható.

NAVIGATOR DELTA FORCE (ENTAM tesztfejlesztés)

Az elmúlt évben a 27 m-es DELTA FORCE szórókerettel rendelkező 4000 l-es NAVIGATOR tesztelésére került sor a németországi Julius-Kuehn Intézetnél (JKI) . A tesztjelentés nemrégen került nyilvánosságra egy ENTAM által kiadott beszámoló formájában.

A saját hatáskörű tanúsítvány kiállítása egy permetezőgép piacra bocsátásához követelmény. Ennek keretében a gyártó tanúsítja, hogy a permetezőgép megfelel a 2009/127/EK IRÁNYELV (a gépekre vonatkozó irányelv kiegészítéseként is ismert) követelményeinek. A részletes követelményeket a 16119-es sorozat EN/ISO szabványai tartalmazzák. Az ENTAM teszt egy laboratóriumi vizsgálat, részben azt vizsgálják, hogy minden kötelezettségnek eleget tesz-e a berendezés, és hogy ezek a megengedett határértékeken belül vannak-e.

RUBICON – ÚJ FEJLESZTÉSŐ ÖNJÁRÓ PERMETEZŐGÉP

A HARDI cégcsoport és a MATROT (mindkettő a francia EXEL Industries cégcsoport tulajdona) számos alkalommal dolgozott együtt, és legutóbb közösen fejlesztettek ki egy nagy kapacitású önjáró permetezőgépet főként Ausztrália és az USA piacaira. Az eredmény a nagyteljesítményű RUBICON 9000, egy önjáró permetezőgép, amely 9000 literes tartállyal, 386 LE-s motorral, 48 m-es szórókerettel rendelkezik, és akár 35 km/h-s munkasebességre is képes. A két vállalat részéről egy ilyen nagy ívű termékfejlesztési projekt sikeres véghezvitele kiváló együttműködést, műszaki és piaci igényfelmérést, és sok ráfordítást igényelt. A legutóbbi szezonban az új géptípust sikerrel tesztelték Ausztráliában, és a tesztüzemeltetők részéről nagyon pozitív visszajelzések érkeztek.

A MATROT, az EVRARD és a HARDI márkák mindegyike nagyon erős piaci jelenléttel és hosszú távú ügyfélkapcsolatokkal rendelkezik a maga piacain. A HARDI cégcsoport erre a fúzióra úgy tekint, mint egy nagyon fontos lépésre, amely egy erősebb pozíció elérését szolgálja Európában és a világ többi részén egyaránt.

 

 

www.agroazis.hu
info@agroazis.hu

Témakör: