Stihl motorfűrész befecskendezéssel

2017. december 7. 15:07

A Stihl MS 500i az első injektoros motorfűrész. Jelenleg az eszköz gyakorlati tesztje zajlik; az erdészeti dolgozók visszajelzései nagyon pozitívak.

Régóta beszédtéma, vajon mikor érkezik az elektronikusan szabályozott befecskendezésű láncfűrész? A Stihl bemutatta az első prototípusokat. Az MS 500i 79,2 cm³ hengerűrtartalommal, és 5 kW teljesítménnyel rendelkezik. A motoros egység súlya 6,2 kg, ami 1,2 kilogrammal könnyebb, mint a jelenleg legerősebb MS 661 C-M típusú láncfűrész a Stihl háza tájáról

Az újabb elektronikának és az új generátornak köszönhetően a fűrészt akkumulátor nélkül dobják piacra. Az elektronika az indításkor ezredmásodpercek alatt aktiválódik, és előzetes beállítás nélkül elindítja a fűrészt. A fojtás, a félgáz vagy a fűrész beállításai már mind a múlté. A fűrész ugyanolyan jól indul bármilyen körülmények között, ill. minden magasságban, és folyamatosan újra kalibrálja magát. A leállításhoz egyszerűen a Stop gombot kell megnyomni.

0-ról 100 km/h-ra 0,25 másodperc alatt

Tankolni továbbra is keveréket kell, a motor a befecskendezett üzemanyagot ugyanúgy, mint a klasszikus 2-ütemű motoroknál, a főtengely-ház feletti levegővel az égéstérbe szívja. A másodpercenkénti több mint 200 befecskendezés 0,25 másodperc alatt képes a láncot felgyorsítani 0-ról 100 km/h-ra.

(Agrofórum Online)