2℃ -5℃
december 18. Auguszta, Gracián

Chilis rozé borzselé és társai - Aranyérmes gasztronómiai különlegesség Seregélyesről

Az év első felében egy magyar „chilisikertől” volt hangos az országos média, ami nem véletlen, hiszen a Noir enyhén csípős, rozé borzselé egy amerikai megmérettetésen három aranyérmet is szerzett.

Íme az AGROmashEXPO Termékfejlsztési díj győztesei

Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen. Sajnos a hazai indulók száma nem nőt, sőt csökkent.

Végveszélyben a torma!

A mostani magas árak elképzelhető, hogy új termelőket vonzanak be, akik jó lehetőséget látnak a torma termesztésében, és várható, hogy akár új tőkét is tudnak invesztálni az ágazatba, de akad olyan gazda is, aki most, a csúcson kívánja ezt a munkát abbahagyni. Az ágazat legnagyobb problémája továbbra is a munkaerőhiány,

Kukorica – Megéri-e műtrágyázni?

Kísérleteinkben vizsgáltuk a karbamid és a MAS (mészammon-salétrom) közötti különbséget is azonos (120N és 160N) nitrogénszint mellett, és eredményeink szerint egyértelműen a MAS használata bizonyult kedvezőbbnek.

Magyarországon használt szőlőalanyfajták

Az alanynemesítésben felhasznált szőlőfajok bemutatását követően a Magyarországon termesztett és oltványkészítésre használt szőlőalanyfajták rövid leírását, a hazai alanyfajta-használat kérdését, a választás szempontjait tárgyalja az írás.

Öntözésfejlesztés: hol és hogyan érdemes?

Örvendetes, hogy az öntözésfejlesztésben konkrét lépéseket alapozott meg a kormány, de ügyelni kell arra, hogy maradjunk a realitásoknál – figyelmeztetnek elemzésükben az OTP Agrár szakértői.

OPaLL-AGRI Saturn IV magágykészítő kompaktor Csehországból

Az OPaLL-AGRI egy csehországi családi tulajdonban működő vállalkozás, akik Brno-tól északra gyártják kimagasló ár-érték arányú munkagépeiket. A termékpalettán megtalálhatók a függesztett és félig-függesztett váltvaforgató ekék, magágykészítő kompaktorok, szántáselmunkáló hengerek, szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák és a tavalyi évtől a talajlazítók.

Gépészet Videó

Továbbra is elfogadhatatlan az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlata

Az Európai Bizottság 2018 áprilisában mutatta be a fogyasztóvédelmi jogszabályokat módosító csomagját, mely a kettős minőség jelenségének kezelésére is tartalmaz javaslatokat.

Módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási felhívás

Több pontos is módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázat (VP2-4.1.4-16). A támogatási kérelmek benyújtására 2020. augusztusig van lehetőség.

Magasabb részesedést kér hazánk az uniós kutatási és fejlesztési forrásokból

Kiemelt feladat a hazai biomassza alapú gazdaság fejlesztése annak érdekében, hogy az agrárgazdasági szereplők számára is elérhetőek legyenek az uniós és hazai iparfejlesztési stratégiai intézkedések.

Volt, akire rádőlt a fa, mást a megbokrosodott lovak tapostak meg - 2018-as munkabalesetek az agráriumban

A statisztika szerint eredményes volt a NAK közreműködésével lezajlott mezőgazdasági munkavédelmi tájékoztató kampány.

15:00 -2°C változó
16:00 -3°C változó
17:00 -4°C változó
18:00 -4°C változó
19:00 -5°C derült
20:00 -5°C derült

Budapesti Adventi Vásár

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár 2018. november 9. és 2019. január 1. között várja a látogatókat a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.

Időpont

2018. november 9. – 2019 január 1.

Helyszín

1051 Budapest, Vörösmarty tér

Disznótoros wellness hétvége Versegen, a Fenyőharaszt Kastélyszállóban

A Fenyőharaszt Kastélyszálló 2018. december 21-23. között disznótoros hétvégére várja vendégeit Versegre. A disznóvágáson pálinka, forralt bor, csapolt sör, bor és üdítő egész nap korlátlanul fogyasztható. Az éhes vendégeket kemencében sült finom szaftos húsokkal és friss kovászos kenyérrel, hurkával, kolbásszal, friss tepertővel örvendeztetik meg. A disznóvágás egész napján élő cigányzene szól!

Időpont

2018. december 21. – 23.

Helyszín

2174 Verseg, Fenyőharaszt
Fenyőharaszt Kastélyszálló

Előszilveszteri Party a Bodri Pincészetnél

Svédasztalos vacsora és nosztalgia disco várja a vendégeket 2018. december 30-án a Bodri Pincészet előszilveszteri rendezvényén.

Időpont

2018. december 30. (18:00)

Helyszín

7100 Szekszárd, Faluhely dűlő
Bodri Pincészet

Szilveszteri Gálavacsora a Bodri Pincészetnél 2018

Szilveszter estéjén svédasztalos gálavacsorával, korlátlan italfogyasztással és élőzenével várja a Bodri Pincészet vendégeit.

Időpont

2018. december 31. (18:00) – 2019 január 1.

Helyszín

7100 Szekszárd, Faluhely dűlő
Bodri Pincészet