Agrárközélet
Agrárközélet

Az agrártermékek iránti magasabb kereslet mentette meg a BASF negyedévét

Az agrártermékek iránti magasabb kereslet mentette meg a BASF negyedévét

Agrofórum Online

A BASF agrártermékei iránt megnőtt a kereslet az év harmadik negyedévében, derült ki a német nagyvállalat gyorsjelentéséből. Ez a szegmens 26 százalékos bevétel-növekedésében mutatkozott meg és ez valamelyest ellensúlyozta a vegyipari szegmensben az autóipar visszaesése miatt tapasztalt alacsonyabb árakat – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt.

A vállalat harmadik negyedévben elért teljes árbevétele 2 százalékkal csökkent éves alapon, miközben az elemzők közel 5 százalékos csökkenést vártak. Profit soron azonban már jóval nagyobb a visszaesés: 911 millió euró profitot könyvelhetett el a vállalat a harmadik negyedévben, ami 24 százalékkal marad el a tavalyi eredménytől, ám az elemzők által prognosztizált 627 milliót így is jócskán meghaladja. A társaság vezetősége egyébként megerősítette az idei évre kiadott prognózisait.

A befektetők jól fogadták a vállalt gyorsjelentését, az árfolyam 2,5 százalékkal 69,5 euróig emelkedett a frankfurti tőzsdén. Idén már 15 százalékkal emelkedett a BASF kurzusa, azonban az elmúlt egy évet nézve csak 4,2 százalékos a plusz.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ukrajna lefoglalt egy teherhajót a Fekete-tengeren

2024. július 15. 10:40

Az ukrán gabona exportálásában segíthetett az a teherszállító hajó, amelyet lefoglaltak, a kapitányát pedig őrizetbe vették.

Az ivóvizek 94%-a „örök vegyi anyaggal” szennyezett az EU-ban

2024. július 12. 16:10

A teljes Európai Unióra kiterjedő ivóvízvizsgálat a minták 94%-ában TFA „örök vegyi anyag” szennyezést mutatott ki.

Ellenőrzések a Tisza-tónál: már rendesen kezet mosnak a vendéglátósok

2024. július 10. 15:40

A vizsgálatok során mindössze 51 kg terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást.

PANNATURA és Biogazdálkodási napok

2024. július 4. 14:50

Az Esterházy Alapítványok 2024-ben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Az utolsó herceg, Esterházy V. Pál örököse, Esterházy Melinda 1994-től kezdődően három megszüntethetetlen magánalapítványt hozott létre, megteremtve ezzel a mai vállalkozási sikert döntően meghatározó, erőteljes növekedésre képes gazdasági vállalkozások előfeltételét.

Gabonatermesztési újdonságok a BASF-től

2020. augusztus 31. 06:33

Célunk olyan gyakorlati megoldások megtalálása, amelyek jövedelmezőbb és stressztűrőbb fajták termelést teszik lehetővé, optimalizálják a működési erőforrások felhasználását és növelik a biodiverzitást.

Zöld átmenet: két startup vállalkozást díjazott a BASF

2022. november 11. 07:39

Két startup vállalkozás nyerte el a zöld átmenet továbbfejlesztéséhez hozzájáruló legjobb ötlet díját.

A várakozáson felül kezdte az évet a BASF

2024. április 29. 12:10

Az árbevétel 17,6 milliárd eurót tett ki 2024. I. negyedévében, ami 2,4 milliárd euróval marad el az előző év azonos negyedévi adattól.

„A Priaxornak helye van a növényvédelmi technológiánkban” - Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk BASF különdíját

2019. január 10. 12:00

Az Agrofórum 2018-as nyereményjátékában a BASF által felajánlott 50 liter Priaxor kalászos gombaölő szert Vavró Iván, a jánoshalmai Hergevica Kft. tulajdonosa és vezetője nyerte meg.