Agrárközélet
Agrárközélet

Az MKB Csoport két tagja is az AgrárgépShow-n

Az MKB Csoport két tagja is az AgrárgépShow-n

MKB

A HUNGEXPO-n megrendezésre kerülő Agrárgépshow 2018 az év legnagyobb hazai agráripari kiállítása, ezért az MKB Pénzügyi Csoport számára kiemelten fontos, hogy teljes agrárportfoliójával képviselje magát az eseményen.

Az MKB Pénzügyi Csoport két tagja az MKB Bank és az MKB-Euroleasing kiemelt helyszínen, közös standdal vesz részt a január 24. és 27. között megrendezésre kerülő AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2018 kiállításon. Az MKB Bankkal korábban kötött stratégiai megállapodás alapján a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) is partnerként jelenik meg a standon.

A 2017-es év jelentős előrelépést és sikereket hozott az MKB Pénzügyi Csoport számára az agrárium területén is. A teljes országos lefedettséggel, stabil pénzügyi háttérrel működő MKBEuroleasing a mezőgazdasági gépfinanszírozás területén stabil piacvezető. Az MKB Bank vállalati üzletágán belül tavalyi évben létrehozott Agrár Partner központ az agráriumban működő vállalkozások számára biztosít komplex banki és pénzügyi szolgáltatásokat.

Az MKB Pénzügyi Csoport mezőgazdasági szektor iránti elkötelezettséget jelzi a MEGFOSZ-szal kötött stratégiai megállapodás is, melynek részeként az MKB Bank szakmailag és pénzügyileg is hozzájárul a jövő agrárszakembereinek képzéséhez a „Legyél Te is mezőgépész!” elnevezésű pályaorientációs programban történő aktív részvételével.

Az MKB Pénzügyi Csoport több különleges, csak a kiállításon igénybe vehető ajánlattal és termék kedvezménnyel is készül. A HUNGEXPO „A” pavilonjában található standon a banki termékekre, szolgáltatásokra valamint az eszköz és gépfinanszírozásra vonatkozó kérdéseiket személyesen tehetik az érdeklődők az MKB Bank és az MKB-Euroleasing felkészült szakértői számára.

A szakmai kínálat mellett különleges élményprogram: virtuális traktorvezetés és traktorverseny is várja látogatókat az „A” Pavilon 207-es standján.

Digitalizáció és automatizáció - új dimenziók az élelmiszergazdaságban

2019. október 17. 05:38

A REGIONS 4FOOD projekt magyar partnere, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. szeptemberben két tanulmányútra is ellátogatott, hogy megismerje a projekt nemzetközi partnereinek jó gyakorlatait.

Elindult az első európai vízalap

2019. október 16. 14:33

Fontos cél a vízintenzív iparágak - mint a mezőgazdaság, vagy az élelmiszeripar - hatékonyabb vízfelhasználásának előmozdítása, különös tekintettel az aszály okozta gazdasági károk megelőzése.

Brutális kárt okoznak az illegális pálinkafőzők

2019. október 16. 13:35

Csak idén közel tízezer liter gyümölcspárlatot és további nyolcezer liter, erre a célra elkészített cefrét foglalt le a Nemzeti Adó -, és Vámhivatal.

Keleti országok képviselőivel tárgyalt az agrárminiszter

2019. október 16. 08:02

Törökország és Magyarország számára nagy lehetőség lehet a közös fellépés harmadik piacokon, például a vetőmag, húsáruk tekintetében.

A szója a zöldítésen kívül is csábító a gazdáknak

2018. március 12. 19:39

A Karintia Kft. tapasztalatai szerint a szójatermesztésben nem lesz jelentős változás, a bioszójával kevesen fognak próbálkozni, a zöldítést pedig más módon oldják meg a termelők.

Ami késik, nem múlik - Tudósítás az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról

2018. március 2. 17:00

Megkésett, de ma is aktuális beszámoló az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról.

Megnyílt az idei AGROmashEXPO: gépmustra és minisztériumi programhirdetés

2019. január 24. 06:21

A kiállításon közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait. Az ország legjelentősebb fedett területű, mezőgazdasági gépeket és eszközöket bemutató rendezvényén megismerhető a teljes gépkínálat. A megnyitón Nagy István ismertette az Agrárminisztérium 2019-es szakmai programját.

Pneusej vetőgépek - Nagy területteljesítmény akár 100 lóerős traktorral is

2018. március 2. 18:01

A Pneusej több mint 20 éve van jelen a vetőgéppiacon, kezdetben az Accorddal, majd onnan kiválva saját csapatával fejlesztette termékeit.

Gépészet Videó