Agrárközélet
Agrárközélet

Csökkentették a Bayer kétmilliárd dolláros büntetését

Csökkentették a Bayer kétmilliárd dolláros büntetését

Agrofórum Online

Egy idős, amerikai házaspár perelte a Bayert, állításuk szerint a Roundup gyomírtó szer rákot okozott nekik, és emiatt követeltek kártérítést.

A kaliforniai bíró másodfokon meghozott ítélete szerint legfeljebb 250 millió dollár lehet a jogos kártérítés – írta hírlevelében az Equlior Befektetési Zrt. A Bayer közleményében üdvözölte a döntést.

A különbség elég jelentős, részvényenként mintegy 2 euró, így a hír határozottan kedvező a Bayer számára – hívta fel a figyelmet az Erste Befektetési Zrt.

A Bayer árfolyama is kedvezően, 1,3 százalékos plusszal reagált pénteken a hírre. A kurzus 0,8 euróval emelkedett és 59,55 eurón hagyta el a frankfurti parktettet pénteken. Július 4. óta ez volt a második olyan nap, amikor pluszban zárt a papír, amely az elmúlt egy évben 35,6 százalékot vesztett értékéből.

Az elemzők ennek ellenére optimisták a részvénnyel kapcsolatban, ugyanis 77,9 eurós árfolyamra számítanak, ami 31 százalékos árfolyam-emelkedést vetít előre. A célárfolyamot az elemzők egy évre előre adják meg és a legtöbben úgy értelmezik, hogy a következő tizenkét hónapban legalább egyszer eléri az árfolyam a megadott szintet.

Információszerzés és döntéstámogatás az agráriumban

2019. augusztus 20. 04:39

Meghívó országos felmérésre értékes ajándékokkal és érdekes információkkal.

Szigorú kontrollt vár el az agrárszakma a Mercosur-megállapodás kapcsán

2019. augusztus 19. 18:26

Két évtizedes tárgyalási folyamatot követően az Európai Unió és a Mercosur-országok átfogó kereskedelmi megállapodásról döntöttek, amely a világ legnagyobb szabadkereskedelmi területét hozza létre. Az agrárium szereplői szerint a tisztességes piaci verseny fenntartása érdekében az európai hatóságoknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy a Mercosur-országokból érkező termékek mindenben megfeleljenek a szigorú európai feltételeknek.

"Parlagfű kisokos": a Nébih ingyenes kiadványa általános iskolásoknak

2019. augusztus 17. 07:38

A Nébih folyamatosan dolgozik a parlagfűvel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése érdekében, és kiemelten fontosnak tekinti, hogy a felnövekvő generáció is megismerje hazánk legelterjedtebb gyomnövényét.

1600 tulajdonosa van 8,5 hektárnak

2019. augusztus 16. 09:42

Jó esély van arra, hogy az osztatlan közös tulajdonú földek helyzete a kitűzött céldátumig rendeződjön. Már csak azért is hasznos lenne, mert ezeket a területeket be lehetne vonni a mezőgazdasági termelésbe.

Színre lép az új generáció: Ascra Xpro

2019. január 16. 06:36

Új korszak kezdetéhez érkezett a magyarországi kalászos gabona termesztés: változik (csökken!) a kalászosok súlya a vetésforgóban, növekszik a termesztés intenzitása és növekednek a termésátlagok is.

Peren kívüli megegyezések jöhetnek a Bayernél

2019. augusztus 10. 10:18

Két közelgő tárgyalást is elhalasztottak az Egyesült Államokban, melyek a Bayer által felvásárolt Monsanto rákkeltő gyomirtójával kapcsolatosak. A Bayer árfolyama már három napja emelkedik.

Minőségi búzatermesztés a Bayer készítményeivel

2019. május 14. 10:34

Az átlagosnál melegebb és aszályosabb április nem kedvezett a kalászosokban előforduló gombabetegségek terjedésének. Ezzel ellentétben a vetésfehérítő bogarak és néhol már a gabona poloskák nem várt korai megjelenése borzolja a termelők idegeit.

A bőség itt terem - Arassa le a hasznot a Bayerrel

2018. április 23. 12:08

A Bayer Gazda Haszna akciójában jelentős árkedvezménnyel vásárolhat növényvédő szereket, vagy vásárlásai után értékes szakmai ajánlatok közül választhat.