Agrárközélet
Agrárközélet

Csökkentették a Bayer kétmilliárd dolláros büntetését

Csökkentették a Bayer kétmilliárd dolláros büntetését

Agrofórum Online

Egy idős, amerikai házaspár perelte a Bayert, állításuk szerint a Roundup gyomírtó szer rákot okozott nekik, és emiatt követeltek kártérítést.

A kaliforniai bíró másodfokon meghozott ítélete szerint legfeljebb 250 millió dollár lehet a jogos kártérítés – írta hírlevelében az Equlior Befektetési Zrt. A Bayer közleményében üdvözölte a döntést.

A különbség elég jelentős, részvényenként mintegy 2 euró, így a hír határozottan kedvező a Bayer számára – hívta fel a figyelmet az Erste Befektetési Zrt.

A Bayer árfolyama is kedvezően, 1,3 százalékos plusszal reagált pénteken a hírre. A kurzus 0,8 euróval emelkedett és 59,55 eurón hagyta el a frankfurti parktettet pénteken. Július 4. óta ez volt a második olyan nap, amikor pluszban zárt a papír, amely az elmúlt egy évben 35,6 százalékot vesztett értékéből.

Az elemzők ennek ellenére optimisták a részvénnyel kapcsolatban, ugyanis 77,9 eurós árfolyamra számítanak, ami 31 százalékos árfolyam-emelkedést vetít előre. A célárfolyamot az elemzők egy évre előre adják meg és a legtöbben úgy értelmezik, hogy a következő tizenkét hónapban legalább egyszer eléri az árfolyam a megadott szintet.

Több mint 152 millió facsemetét termeltek idén

2019. december 5. 10:02

A Magyarországon működő 400 csemetekertben idén több mint 152 millió facsemetét termeltek, ami azt jelenti, hogy a magyar erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni a belföldi erdőtelepítési igényeket.

Tudjon meg mindent a kölcsönös megfeleltetésről! - 1. rész: Mi fán terem a KM?

2019. december 5. 07:36

A kölcsönös megfeleltetés minden gazdálkodóra vonatkozik, akik tevékenységükhöz támogatást vesznek igénybe a közösségi forrásokból.

Felmentették Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárt

2019. december 4. 15:17

Áder János köztársasági elnök felmentette Kis Miklós Zsoltot, az Agrárminisztérium államtitkárát.

Százezreket érintő agrártörvény jön 2020-ban

2019. december 4. 15:07

Az öntözésfejlesztésről szóló törvényt jövő hét kedden várhatóan elfogadja a parlament, és 2020. január elsejével életbe is lép.

Többrétű védelem a gabonában

2018. szeptember 13. 07:31

Köztudott, hogy a csávázás a növényvédelmi eljárások közül a legcélzottabb, ugyanakkor a környezetet legkevésbé terhelő, illetve veszélyeztető.

A Bayer elkötelezett a fenntarthatóbb élelmiszer-termelési rendszer mellett

2019. október 15. 04:37

A Bayer tavaly az összes versenytársánál többet – pro forma számítások szerint 2,3 milliárd eurót – fordított Crop Science üzletága kutatás-fejlesztési tevékenységeire a mezőgazdaságban.

Többrétű védelem a gabonában

2018. június 28. 07:20

Magyarországon a gabonatermesztésben hosszú távú sikert a minőségre törekvő intenzívebb technológia alkalmazásával tudunk elérni.

Szakmázzunk a BAYER-rel - Egy biztos pont a kalászosok termesztéstechnológiájában

2019. szeptember 9. 08:03

Széles hatásspektrumú csávázószer lévén, a Lamardor® igen magas aktivitást mutat az összes fő betegség ellen.