Agrárközélet
Agrárközélet

Elindult a sovány tejpor felajánlási időszaka

Elindult a sovány tejpor felajánlási időszaka

NAK

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának hatálya alá tartozó tej-és tejtermékpiaci rendtartás szabályai értelmében a Kincstár pályázati eljárás keretében vásárolja fel azt a tehéntejből porlasztásos eljárással előállított, kiváló minőségű sovány tejport, amelyet a 2019. március 1-jétől 2019. szeptember 30-ig tartó időszak alatt számára felajánlanak.

A Kincstár a 1370/2013/EU rendelet 3. cikke (2) bekezdésének megfelelően a sovány tejpor esetében a felvásárlást pályázati eljárás útján folytatja le a maximális felvásárlási ár meghatározása érdekében.

Az ajánlat csak az EU területéről származó közvetlenül és kizárólag tehéntejből porlasztásos eljárással az EU területén lévő olyan vállalkozás által előállított kiváló minőségű sovány tejporra vonatkozhat, amely vállalkozást az adott tagállam illetékes kifizető ügynöksége előzetesen jóváhagyott.

További részleteket a 10/2019. (III. 1.) számú Kincstár Közlemény tartalmaz.

5000 új munkahely: épül a giga kertészeti központ

Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül a német FAKT AG egymilliárd eurós (313,7 milliárd forint) beruházásában Hegyeshalom és Bezenye határában - jelentette be az agrárminiszter.

Hét ország fogott össze a termeléshez kötött agrártámogatások megtartásáért

Egyértelmű visszalépés az Európai Bizottság javaslata, amely szerint a jelenlegi 13+2%-ról a Magyarországnak járó közvetlen támogatási keret 10+2%-ára csökkentené a termeléshez kötött támogatások mértékét.

Kiváló magyar termékek hódíthatják meg Londont és Düsseldorfot

Két nemzetközi kiállításon népszerűsíti a magyar termékeket az Agrármarketing Centrum (AMC). Először vesz részt önálló standdal az International Food and Drink Event (IFE) rendezvényen. A düsseldorfi ProWein Szakkiállításon pedig hat év kihagyás után a tavalyi évtől szervez újra rendszeres megjelenést a Társaság.

Ingyenes állategészségügyi és járványvédelmi képzést indított a kamara

Az oktatók gyakorlati szakemberek közül kerülnek ki, praktizáló állatorvosok, nagy tapasztalattal rendelkező tenyésztők, járványvédelmi, állathigiéniai szakemberek.

Végveszélyben a torma!

A mostani magas árak elképzelhető, hogy új termelőket vonzanak be, akik jó lehetőséget látnak a torma termesztésében, és várható, hogy akár új tőkét is tudnak invesztálni az ágazatba, de akad olyan gazda is, aki most, a csúcson kívánja ezt a munkát abbahagyni. Az ágazat legnagyobb problémája továbbra is a munkaerőhiány,

2018. december 12. 09:37

Nem tolonganak a felvásárlók az almáért

Rájár a rúd a hazai almatermesztőkre. Bár az elmúlt évben rekordmennyiség termett a kedvelt gyümölcsből az országban, az alacsony árak és a kereslet hiánya miatt szinte alig lehetett túladni a terményen.

2019. január 21. 08:03

A Nufarmhoz kerülnek a Syngenta és az Adama növényvédő szerei Európában

Az ausztrál vállalat európai portfóliójának megerősítésére törekszik – 540 millió dollárt fizet a termékekért és jogokért.

2017. október 26. 18:18