Agrárközélet
Agrárközélet

Hamarosan indul az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny

Hamarosan indul az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny

Agrofórum Online

2019. október 30-án indul az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny. A nevező cégek 2019. november 21-ig tölthetik fel pályázataikat a www.termekfejlesztesidij.hu oldalra.

Szinte hagyománnyá vált, hogy a hazai kiállítók a hannoveri AGRITECHNICA után az AGROmashEXPO, AgrárgépShow rendezvényen mutatják be először termékújdonságaikat a magyar közönségnek, ezért idén a szervezők meghosszabbított a nevezési határidővel várják a pályázatokat.

A nyerteseket december közepén hirdetik ki, a díjakat pedig az AGROmashEXPO, AgrárgépShow ünnepélyes megnyitóján adják át, 2020. január 22-én.

ÚJ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Idén módosítottak a pályázati feltételeken, és a zsűrizés folyamatán is. Ezért nagyon fontos, hogy minden jelentkező figyelmesen olvassa el a kiírást és pontosan kövesse a pályázat feltöltéséhez kapcsolódó instrukciókat.

A digitalizáció térhódításával párhuzamosan tavaly számos olyan pályamű érkezett be, amely smart technológiára épülő megoldást kínált a gazdálkodóknak, így a szervezők „Digitalizáció” néven új pályázati kategóriát vezettek be.

Újdonság, hogy a pályázóknak minimum 1000 karakterben meg kell fogalmazniuk azt, hogy termékük milyen kiemelkedő újdonsággal bír, miért tartják díjazásra érdemesnek.

VÁLTOZÁSOK A ZSŰRIZÉS FOLYAMATÁBAN

A pályázatok zsűrizése során nagyobb hangsúlyt kap a termék újdonság tartalma, így a bírálati szempontok az alábbira módosulnak:

  • a termék újszerűsége 40%,
  • a termék környezetre gyakorolt pozitív hatása 20%,
  • a termék innovációjának hatása a mezőgazdasági technológiákra 25%,
  • a termék kivitele és alkalmazhatósági értéke 15%.

Fontos, hogy azt az a pályázót, aki nem tölt ki minden kötelező pontot kizárják a versenyből.

Az eddigiek mellett szintén pozitív változás, hogy azok a pályázók, akik korrekt pályaművet nyújtanak be, de nem részesülnek díjazásban Emléklapot kapnak.

Továbbra is csak azok a termékek nyerhetnek díjat, amelyeket bemutatnak a január 22-25. között az AGROmashEXPO AgrárgépShow kiállításon.

A ZSŰRI TAGJAI

A Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny 22 tagú zsűri csapata olyan neves szakértőkből áll, akik gyakorló gazdálkodók, kisebb-nagyobb gazdaságok vezetői, tulajdonosai, műszaki szakemberek, szakiskolai és egyetemi oktatók.

A zsűrit többek között olyan nevek fémjelzik, mint: Antos Gábor, Bodnár Lajos, Hajdú József, Huszár Jenő, Dr. Jóri J. István, Dr. Milics Gábor, Mikó Ferenc, Prof. Dr. Szabó István, Petőházi Tamás.

A zsűrizés két fordulóból áll:

  • Először egy pályázatot három zsűritag értékel saját szakterületük alapján, de egymástól függetlenül.
  • Majd az értékeléseket személyesen is megvitatják a Hungexpo képviselőinek jelenlétében.

A zsűri tagjai látnak minden pályázatot, de értékelni csak azt tudják, amelyet számukra a verseny koordinátora (Hatala László) kijelölt.

Minden évben komoly, sokszor órákon át tartó izgalmas szakmai vitákat követően hirdetik ki a nyertes pályaműveket.

Bővebb információ a nevezésről a www.termekfejlesztesidij.hu oldalon érhető el.

Januárban újra lehet pályázni a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyért!

2019. december 8. 04:36

A védjegyrendszerben az állami szerepvállalás garanciát jelent a minőségre, többek között azért, mert a Nébih laboratóriumai adják az ellenőrzés hátterét, és az Arany Fokozat elnyerésének alapjául szolgáló Termékmustra mögött is a hivatal szakemberei állnak

Közös Agrárpolitika: a jövőről tanácskoztak a közép-kelet-európai agrárszervezetek

2019. december 7. 13:01

Az agrárszervezetek a találkozón a közös agrárpolitika (KAP) jövőjéről tanácskoztak, közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben rögzítették, hogy összehangolják tevékenységüket a 2020-2027 közötti európai uniós agrárpolitika kereteinek és pénzügyi forrásainak kialakítása során.

Big Data: az adatok megfelelő elemzése igazi versenyelőny

2019. december 7. 08:37

Napjainkban már a mezőgazdaságban is lehetőségünk van a különböző folyamatok során keletkező adatok folyamatos rögzítésére, illetve tárolására.

Korlátozott MKR elérés decemberben

2019. december 7. 04:38

Az adatbeépítés miatt a MKR és a MePAR 2019. december 2. és 16. között korlátozottan érhetők el. – áll az Államkincstár közleményében.

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

BKT gumiabroncsok az Agritechnicán

2019. december 2. 10:47

A Balkrishna Industries Ltd. (BKT) indiai gumiabroncsgyár a terepjáró abroncsok specialistája. A cég 1987-es alapítása óta foglalkozik a mezőgazdasági, ipari, földmunkagép, bányászati, ATV, és kertészeti járművek gumiabroncsainak fejlesztésével és gyártásával.

A New Holland három ezüstérmet szerzett az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. november 17. 11:17

A T7 traktorhoz kialakított bálázó szabályzó rendszer harmonikus traktor-munkagép együttműködést biztosít, amelynek eredményeként növelhető a teljesítmény, 12%-kal csökkenthető a hajtóanyag fogyasztás és komfortosabb a gépkezelés.

Hannoverben a jövő traktora – Bemutatkozott az első hibrid STEYR

2019. november 12. 10:34

A traktorok következő generációinak tervezésénél a károsanyag-kibocsátás minimálisra vagy nullásra csökkentése fontos vezérelv, amire most az osztrák STEYR is megpróbál választ adni - sok más mellett.

Gépészet Videó