Agrárközélet
Agrárközélet

Izgalmas őszi programokat kínál az Ipoly Erdő Zrt.

Izgalmas őszi programokat kínál az Ipoly Erdő Zrt.

Ipoly Erdő Zrt.

Fedezzük fel együtt az őszi erdő csodáit! Az Ipoly Erdő Zrt. szeptember elejétől kínál számos izgalmas programot a családoknak, baráti társaságoknak, túrázóknak, kirándulóknak.

Szeptember 8-án a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban Erdőkóstoló Nap várja az izgalmas ízekre kíváncsi kirándulókat. A helyi termékek piacán a térség kézműves termékeivel ismerkedhetnek az ínyencek, aki a gombákról szeretne többet tudni, szervezett kiránduláson bővítheti tudását. A mozgalmas programokat a kisebbek a Manóműhely CsiGabi kalandjai mesejátékán pihenhetik ki. A hagyományos erdei piac kínálatát színesíti az Európa bajnok fagylaltokkal büszkélkedő rétsági Fazekas Cukrászda kínálata.

Az őszi erdő egyik legjellegzetesebb hangját csíphetik el az érdeklődők az Észak-Börzsönyben szeptember két hétvégéjén. Az ősz egyik legnépszerűbb programja, a szarvasbőgés hallgató vonatozás a Börzsöny erdeiben. Szeptember 14-én és 21-én a Kemencei Erdei Múzeumvasúton élvezhetik az érdeklődők ezt a páratlan eseményt. Ám idén bővül a program, hogy ne korgó gyomorral szálljanak vonatra a látogatók, a Kőrózsa Panzióban egy ízletes vacsora is kiegészítheti az esti vonatozást. Az Ipoly Erdő Zrt. és a KBK Egyesület szervezésében mindkét nap 2-2 vonat indul a szervezett túrára, ahol az erdészet szakemberei tartanak előadást a szarvasok nászáról.

A Katalinpusztai Kirándulóközpont egész évben nyitva áll a kirándulók előtt, ám szeptember végén picit segítenek visszarázódni a kisdiákoknak az iskolaidőszakra. Hiszen a tudást nem csupán az iskolapadban szívhatják magukba. Az erdészet kollégái izgalmas vezetett túrán kalauzolják az érdeklődő csoportokat a kirándulóközpont tanösvényein.

A szarvasbőgés időszaka után, október végén az Ipoly Erdő Zrt. ismét megrendezi a hagyományos trófeaszemléit. Az erdőgazdaság szakemberei ebben az esztendőben is két alkalommal számolnak be az elért eredményekről, a térségek vadgazdálkodóit is meginvitálva az eseményekre.

Idén, október 19-én már tizennegyedik alkalommal mutatják be Katalinpusztán, a Délnyugat-Cserháti Trófeaszemlén a térség vadászatra jogosult társaságai a szezon büszkeségeit, trófeáikat.

A tavalyi sikeres esemény után a II. Kelet-Cserháti Trófeaszemlén is bemutatkozhatnak a régió vadászatra jogosultjai, gím és dámbikák trófeáit felvonultatva. A rendezvénynek ismét Mátraverebély-Szentkút ad otthont 2019. október 26-án.

A saját szervezésű programjaik mellett az Ipoly Erdő Zrt. munkatársaival az ország számos pontján találkozhatunk, többek között a szeptember második hétvégéjén szervezett Természetjáró Fesztiválon, ahol vezetett túrák alkalmával kalauzolják a kirándulókat az erdészet kollégái. Szeptember 7-én a Pákozd-Sukorói Arborétumban az Országos Vadásznap és Vadgasztronómiai Fesztiválon méri össze tudását az erdészet csapata a vadételek elkészítésében. Majd szeptember 20-21-én az Erdővarázs Családi Nap alkalmával készülnek izgalmas feladatokkal, érdekességekkel. Októberben az Erdők Hete országos programsorozathoz az Ipoly Erdő Zrt. több erdészete is csatlakozik tematikus programokkal.

Programjaikról bővebb, részletes információ a www.ipolyerdo.hu/esemenyek menüpont alatt található.

A tematikus programok mellett egész évben remek kikapcsolódási lehetőséget találnak az Ipoly Erdő Zrt. kirándulóközpontjaiban, kisvasútjain, kilátóinál, vadasparkjában.

Mindezekről az ipolyerdo.hu oldalon, a Turisztikai szolgáltatás menüpontban olvasható bővebben, plusz friss információkat az Ipoly Erdő Zrt. hivatalos facebook oldalán is találhatnak az érdeklődők.

A Corteva Agriscience támogatási programot hoz létre a fenntartható gazdálkodásért

2019. október 18. 10:02

A támogatási program jövőre indul, és olyan tevékenységeket kívánnak vele jutalmazni, amelyek ellensúlyozzák a szén-dioxid-kibocsátást, kímélik a környezetet.

Digitalizáció és automatizáció - új dimenziók az élelmiszergazdaságban

2019. október 17. 05:38

A REGIONS 4FOOD projekt magyar partnere, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. szeptemberben két tanulmányútra is ellátogatott, hogy megismerje a projekt nemzetközi partnereinek jó gyakorlatait.

Elindult az első európai vízalap

2019. október 16. 14:33

Fontos cél a vízintenzív iparágak - mint a mezőgazdaság, vagy az élelmiszeripar - hatékonyabb vízfelhasználásának előmozdítása, különös tekintettel az aszály okozta gazdasági károk megelőzése.

Brutális kárt okoznak az illegális pálinkafőzők

2019. október 16. 13:35

Csak idén közel tízezer liter gyümölcspárlatot és további nyolcezer liter, erre a célra elkészített cefrét foglalt le a Nemzeti Adó -, és Vámhivatal.

Gombatermesztő üzem épül Tiszapüspökiben

2018. február 19. 15:08

Az üzemben, teljes kapacitásának elérésekor, mintegy 2 ezer 500 tonna gombát termesztenek majd évente a Tiszapüspöki és Törökszentmiklós közötti ipari övezet 5 ezer 600 négyzetméterén.