Agrárközélet
Agrárközélet

Új elnököt választott a Gabonaszövetség

Új elnököt választott a Gabonaszövetség

Agrofórum Online

Új elnöke van a Gabonaszövetségnek, Kiss Péter, az ADM Agrár Kft. ügyvezető igazgatója váltotta a vezetői székben a korábbi elnököt, Lakatos Zoltánt – közölte a Magyar Gabonafeldolgozók Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének (Gabonaszövetség) főtitkára az MTI-vel.

Pótsa Zsófia elmondta, Lakatos Zoltán 22 év elnöki szolgálat után köszönt el. Kiss Péter a szövetségnek megalakulása óta tagja. A szakmai szervezetben háromévenként van tisztújítás. A volt elnök az idén már nem kívánta jelöltetni magát, továbbra is a szövetség malmos tagozatának elnökeként tevékenykedik.

A szövetségnek 96 tagja van, tevékenysége országos hatáskörű. Egyik fő feladata a magyar és a nemzetközi szintű lobbizás, a szakmai álláspontok kialakításának elősegítése, az iparág szakmai képviselete és érdekeinek érvényre juttatása. A szövetség folyamatos kapcsolattartás mellett naprakész információkkal látja el tagjait.

(Magyar Idők)

Az agrár-külkereskedelem egyenlege 20 százalékkal javult az év első felében

2019. október 20. 11:55

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet elemzése szerint a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek 24 árucsoportja közül 17 exportértéke emelkedett, négyé csökkent, háromé stagnált.

Átadták a SZIE Józsefmajori Tanüzemének felújított épületét

2019. október 19. 11:38

A tangazdaságban hosszú távú cél, hogy a sertéstartás mellett a hús feldolgozása is bemutatásra kerüljön saját vágópont és manufakturális húsfeldolgozó üzem létrehozásával.

Keresőkutyákat is bevetnek a britek a sertéspestis behurcolása ellen

2019. október 19. 10:36

A veszélyt olyan komolyan veszik, hogy a brit mezőgazdasági tárca körlevelet intézett az egyetemekhez, hogy kérjék meg külföldi hallgatóikat, ne hozzanak magukkal külföldről húskészítményeket.

24. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum - előtérben az új károsítók és a precíziós növényvédelem

2019. október 19. 08:37

Minden évben újabb és újabb károsítók, állati kártevők és korábban nem tapasztalt betegségek jelennek meg, ami nagy kihívás elé állítja a növényvédelmet.

Idén kevesebb búzatermés várható globálisan

2018. június 8. 06:00

A búza vetésterülete az 1,2 millió hektáros csúcsról fokozatosan csökkent, tavaly már egymillió hektár alatt volt.

Tovább drágulhat a liszt

2018. február 6. 09:36

A tavaly januári 43 ezer forint helyett ebben az évben már minimum 48 ezer forint a búza tonnánkénti ára, de van olyan termelő is, aki 52 ezer forintot is elkér érte.