Agrártámogatások
Agrártámogatások

Fellebbezne? Új nyomtatvány az Államkincstártól

Fellebbezne? Új nyomtatvány az Államkincstártól

MÁK

A jogi nyelvezet ismeretében és a jogszabályok alkalmazásában kevésbé jártas gazdálkodók számára is nagy segítséget nyújtó nyomtatványt vezetett be a Magyar Államkincstár.

A Magyar Államkincstár fellebbezés benyújtását megkönnyítő nyomtatvány közzétételéről szóló 8/2018. (II.14.) számú közleménye ismerteti a fellebbezés támogatási törvény szerinti feltételeit. A fellebbezés kötelező tartalmi elemein túl a közlemény felsorolja a fellebbezés visszautasításának eseteit is, valamint bevezeti a fellebbezés előterjesztését megkönnyítő nyomtatványt.

A nyomtatvány alkalmazása nem kötelező, de mindenképpen célszerű, hiszen annak használata esetén egyetlen kötelezően megadandó adat sem maradhat le a gazdálkodó által benyújtott fellebbezésről.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a nyomtatvány a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI.5.) korm. rendelet hatálya alá tartozó Vidékfejlesztési Program (VP) és a Magyar Halászati Operatív Program (MAHOP) keretében meghirdetett intézkedések kapcsán hozott döntések, értesítések elleni kifogások esetében nem alkalmazandó.

Ma kezdődik a 2019. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó adategyeztetés

2019. október 14. 08:47

Az előző évhez hasonlóan 2019-ben is kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldik ki az adategyeztetésre felszólító végzéseket.

Jövő szerdától indul az agrártámogatások előlegfizetése

2019. október 11. 13:18

A 2019. évi területalapú támogatás összege várhatóan 75 ezer forint lesz hektáronként.

600 millió forinttal támogatják a mezőgazdasági termelőeszközökben okozott viharkárok kompenzálását

2019. október 7. 11:03

Az Agrárminisztérium 600 millió forint keretösszeggel új támogatási konstrukciót dolgozott ki a viharok által a mezőgazdasági termelőeszközökben okozott károk részbeni kompenzálására.

A 106 milliárd forintot is meghaladja az erdőgazdálkodásra jutó támogatási összeg

2019. szeptember 28. 15:24

Hektáronként 2800 euróval támogatják ritka elegyfafajok ültetését az új erdőterületekre, hogy minél változatosabb és ellenállóbb erdők szülessenek.

673 millió forintból nemesíthetnek zöldségeket

2019. augusztus 5. 11:16

A projekt célja négy fajnál (paprika, borsó, uborka és dinnye) növényfiziológiai mérések segítségével olyan hibridek létrehozása, amelyek a klímaváltozásból adódó külső tényezők okozta stresszfaktoroknak a lehető legjobban ellenállnak.

Tíz új pályázat a vajdasági gazdaságfejlesztési program második szakaszában

2019. május 24. 03:47

Egyebek mellett falusi házvásárlásra, földvásárlásra, növénytermesztésre, állattenyésztésre és idegenforgalmi fejlesztésekre pályázhatnak a Vajdaságban élő magyar állampolgárok a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának második ciklusában.

Utolsó értékelési határszakasz zárul!

2018. március 23. 10:20

Hamarosan zárul az Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás támogatása című felhívás.

Augusztus végéig lehet jelentkezni a méhészeti támogatásra

2019. augusztus 27. 11:32

A méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése érdekében a kormány több ezer méhésznek nyújt támogatást októbertől.