Agrártámogatások
Agrártámogatások

Módosult a kertészeti gépbeszerzési pályázat

Módosult a kertészeti gépbeszerzési pályázat

NAK/Széchenyi2020

Változott a „Kertészet korszerűsítése- Kertészeti gépbeszerzés támogatása” című felhívás.

A gazdaságban keletkező zöldhulladék, faapríték felhasználására vonatkozó vállalás teljesítését legkésőbb a záró kifizetési igénylés benyújtásakor kell igazolni. A felhívásban egységesen módosult a „Támogatói Okirat kézbesítésétől számított” kifejezés a „Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított” kifejezésre.

A projektben lehetőség van egyszeri elszámolást választani. Változásbejelentéssel kezdeményezhető az egyszeri elszámolásról a többszöri elszámolásra – és fordítva – történő áttérés. A támogatás folyósításának a feltétele a változás-bejelentés elfogadása.

A fent leírtak csak tájékoztató jellegűek és nem teljes körűek, a pályázattal kapcsolatos módosítás ide kattintva érhető el.

Magasabb állatjóléti támogatást kapnak a baromfi-és sertéstartók

A támogatások kifizetését követően Európai Bizottsággal való tárgyalások eredményeképp még idén új sertéshízó- és baromfi állatjóléti programok indulnak.

Módosultak az „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” című felhívások!

A módosítások által átvezetésre került a támogatói intézményrendszer módosulása (Miniszterelnökség-Agrárminisztérium, Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság). Az egyéb technikai módosításokat nem ismertetjük, azok a támogatásra vonatkozó kötelezettségeket nem érintik.

Egy hónap múlva indulhat az egységes kérelmek benyújtása

46 jogcímre lehet majd támogatást igényelni, a feltételrendszer érdemben nem változik, csak néhány korrekcióval kell számolni.

Áprilistól igényelhető a szerkezetátalakítási támogatás kifizetése

A kifizetési kérelem az egyéni tervben szereplő tevékenység végrehajtását követően, de legkésőbb a jóváhagyott egyéni tervben megjelölt tevékenység végrehajtásának borpiaci évét követő borpiaci évben nyújtható be.

5000 új munkahely: épül a giga kertészeti központ

Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül a német FAKT AG egymilliárd eurós (313,7 milliárd forint) beruházásában Hegyeshalom és Bezenye határában - jelentette be az agrárminiszter.

2019. március 20. 11:52

Nagy az eltérés a zöldség- és a gyümölcstermékpályák között

Az EU-csatlakozást megelőző időszak átlagában Magyarország zöldségtermő területe meghaladta a 100 ezer hektárt, de a vetésterület az elmúlt években a 74 ezer hektárt sem érte el.

2018. november 6. 11:47