Bulvár
Bulvár

150 lopott motorfűrész, fűkasza és egyéb gép kerül vissza a tulajdonosokhoz

150 lopott motorfűrész, fűkasza és egyéb gép kerül vissza a tulajdonosokhoz

Agrofórum Online

A sikeres nyomozásnak köszönhetően eddig 152 darab munkagépet foglaltak le, amelyeket a mai napon elkezdtek visszaszolgáltatni a jogos tulajdonosoknak.

Szerszámgépeket zsákmányoló bandát lepleztek le az érdi rendőrök. A sikeres nyomozásnak köszönhetően eddig 152 darab munkagépet foglaltak le, amelyeket a mai napon elkezdtek visszaszolgáltatni a jogos tulajdonosoknak.

A gyanúsítottak tavaly augusztus és szeptember folyamán loptak el számos fűkaszát, fűnyírót, aggregátort, döngölőt és egyéb kisgépet köz-, munka- és mezőgazdasági területekről. A zsákmányt orgazdán keresztül próbálták meg értékesíteni. Kizárólag jó minőségű, márkás eszközöket emeltek el, kihasználva az ezekkel dolgozók pihenő idejét vagy éppen figyelmetlenségét. A bűncselekmény-sorozat felgöngyölítése érdekében az érdi kapitányság nyomozói a szomszédos kapitányságokkal is felvették a kapcsolatot. Az így kapott információk alapján kirajzolódott egy érdi központú, nagyjából egyenlő sugarú kör, ahol a bűnbanda tevékenykedett – mondta el Pintér Lajos alezredes, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője.

Alapos adatgyűjtés és a tanúk felkutatása vezetett oda, hogy december 3-án a nyomozók eljutottak arra a címre, ahol a lopott gépeket árulta egy érdi vállalkozó. A nála talált holmival nem tudott elszámolni és a kihallgatások során bevallotta, kik voltak a “beszállítói”, akiket március 3-án vele együtt előzetes letartóztatásba helyeztek.

A rendőrség eddig összesen 152 darab szerszámgépet azonosított be és foglalt le a károsult cégek közreműködésével. Ezeket a mai napon elkezdték visszaszolgáltatni a jogos tulajdonosoknak. Pintér alezredes hangsúlyozta, az ügy még nem zárult le, folytatják a nyomozást, mert arra számítanak, hogy további elkövetők és lopott holmik előkerülnek elő.

Több mint tizenkét cég szerepel a tolvajbanda károsultjai között. Somogyi Lajos, a Puhi-Tárnok Kft. ügyvezetője az Érdi Rendőrkapitányság udvarán kettő nagy értékű szerszámgépet kapott vissza. Mint mondta, összesen négy gépük tűnt el, akadt köztük csaknem vadonatúj. A tolvajok összesen közel 2,3 millió forinttal károsították meg a cégét, amelyből most több mint egymilliós értékéket sikerült visszaszerezniük az eredményes rendőri munkának köszönhetően.

(hirtukor.hu)

104 sertésből 100 példány jelöletlen volt egy Tolna megyei vásáron

2019. november 21. 13:17

A hazai házisertés-állomány afrikai sertéspestis fertőzéstől való megóvása érdekében – a biológiai védekezésen kívül – elengedhetetlenül fontos a házi sertések szállítására és forgalmazására vonatkozó jogszabályi előírások pontos és szigorú betartása is!

Megdőlt a traktoros végsebesség rekordja

2019. november 20. 16:18

Unatkozó angolok és az ő rekordjaik. Most a traktoros végsebesség rekordját döntötték meg, nem is kicsit.

Utópia vagy realitás? - Van esélye a marsi földművelésnek

2019. november 10. 12:12

A hollandiai Wageningen Egyetem kutatói tíz különböző földi növényt ültettek háromféle talajba. Az egyik tipikus, kerti talaj volt, a másik a hold, a harmadik pedig a marsi talajt utánozta.

Spéci vasakkal okoztak defektet a földön dolgozó traktornak - majd kiloptak belőle mindent

2019. november 7. 11:53

Nem egyedi eset, hogy a gazdálkodók rosszakarói különböző vasakat, tüskéket rejtenek el a földeken, hogy azokkal defektet okozzanak, több százezres kárt és leállást eredményezve.

Így vásárolj tűzifát - Hasznos tippek a téli tüzelő beszerzéséhez

2018. november 29. 10:18

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, hol, kitől és milyen tűzifát vásárolunk, és persze az sem, hogy mennyiért. A tűzifa ugyanis hiánycikk.

Sportfavágók csapnak össze a FeHoVa kiállításon

2018. február 4. 10:12

A FeHoVa kiállítást a látványos standok mellett egy különleges sportfavágó verseny, a STIHL TIMBERSPORTS International Competition teszi majd teljessé.

Digitális erdőgazdálkodás? Ma már nem csak egy fogalom!

2018. október 4. 07:44

Bemutatták az erdőgazdálkodók számára létrehozott LogBuch alkalmazást, az első elektronikus injektoros motorfűrészt, az MS500i-t és a Smart Connector érzékelőt is.

Ember feletti teljesítmény - elképesztő rekordok a 18. Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében

2019. szeptember 12. 07:37

A hétvégi versenyre a tavasz óta tartó regionális elődöntőkön keresztül kerülhettek be a csapatok. A döntőben 40 csapat két fordulóban mérhette össze tudását.