Bulvár
Bulvár

A brokkolifrizura az új trend

A brokkolifrizura az új trend

Agrofórum Online

A fiatalok nem szeretik, ha ezzel húzzák őket, pedig az új trendnek még a neve is egy különleges zöldségre utal: brokkolifrizura. Hogy miért? Mert a fejtetőn göndörre szárított vagy mesterien összekócolt, alul erősen felnyírt haj pontosan úgy néz ki, mint egy csomag brokkoli. Már alig látni fiatal fiút/férfit, aki ne ilyen frizurát viselne (amely a rossz nyelvek szerint a nagymamák 60-as évekbeli bedauerolt, alul felnyírt frizurájára hajaz).

A brokkolifrizura lényege az, hogy a fejtetőn kócosan beszárított tincsek a brokkoli rózsáit utánozzák, oldalt pedig erősen felnyírják a hajat, így ha képzeletben egy nagyobb adag brokkolit helyezünk a frizura helyére, (a színtől eltekintve) valóban nagy lesz a hasonlóság.

Ez a fazon bármilyen arcformához, életkorhoz és a legtöbb göndör hajtípushoz illik, ezért sokan kedvelik, ráadásul sokáig mutatós marad.

Nem különösen hízelgő az összehasonlítás
Nem különösen hízelgő az összehasonlítás

Göndör hajból a legkönnyebb kialakítani

A fodrászok azt javasolják, hogy aki ezt a frizurát választja, használjon hajformázó habot vagy zselét, hogy a természetes hatás sokáig megmaradjon. Ez a fazon remekül passzol a göndör hajhoz, és időtlen, elegáns külsőt kölcsönöz viselőjének. Ha azonban valakinek túl egyenes a haja, vagy túl hosszú, a fazon (hacsak nem csavarja vagy szárítja be göndörre) – akárcsak a brokkoli a veteményesben – törődést igényel.

A brokkolifrizura másik elnevezése madárfészek – de lássuk be, a brokkoli sokkal találóbb. Íme, egy bemutatóvideó a futótűzként terjedő brokkolifrizurák sokszínűségéről.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9620109/broccoli-haircut-is-a-hot-trend/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

21 éves elmúlt a legidősebb fehér gólya Magyarországon

2024. július 13. 14:10

A fehér gólya viszonylag hosszú életű madárfaj. A legidősebb hazánkban költő példány 2003-ban kapott gyűrűt, és idén is vannak fiókái.

Meghökkentő, köznapi dologból készülhet értékes növénytáp

2024. július 4. 11:10

Megfelelő előkészületekkel a csirkecsont is felhasználható, jelesül a benne lévő tápanyagokkal a növényeink fejlődését segíthetjük.

Egy napraforgó élete – 83 nap 1 percben

2024. július 3. 13:10

A napraforgóról készült videó akár a növény fejlődési fázisait is demonstrálhatja, de csupán látványnak sem utolsó.

Ez a fa vérzik, amikor kivágják

2024. július 3. 07:40

A rózsafa, vérfa, vasfa kifejezések kiváló minőségű keményfák több, nem rokon faját jelölhetik. Van köztük, ami valóban vérpiros nedvet bocsát ki.

A „zöldkarfiol” termesztése

2024. június 4. 08:40

Magas tápértéke és az egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt a brokkoli termesztése és fogyasztása világszerte felfutott.

A világ egyik legegészségesebb zöldségnövénye a brokkoli

2018. szeptember 29. 04:36

A brokkoli napjaink egyik sikernövénye, a világtermelés meghaladja a 22 millió tonnát (a karfiol 2 millió tonna). A világ legegészségesebb élelmiszereinek listájában előkelő helyezést ér el, minden tekintetben értékes táplálék.

Nagyot drágult a sárgarépa és a petrezselyem - Zöldség- és gyümölcsárak a nagybani piacról

2018. október 23. 11:42

A hazai tisztított dió 3150 forint/kilogramm áron szerepelt a vizsgált heti kínálatban, a szelídgesztenyét az előző hetivel azonos áron kínálták (1000 forint/kilogramm).

Zöldségvarázs natúr csirkemellel és rukkolával

2019. július 20. 05:36

Ha ránézek erre a sok színes zöldségre, azonnal mosolyogni támad kedvem. Igazi tavaszi-nyári főétel, ami tele van vitamindús zöldségekkel.