Bulvár
Bulvár

A legjobb fakitermelők döntöttek Szegeden

A legjobb fakitermelők döntöttek Szegeden

Május 25-én rendkívül fordulatos és izgalmas, feszültségekkel teli csatát hozott a szegedi STIHL Bajnokok Bajnoka favágó kupa. Az idén öt éves megmérettetést ezúttal is a 30 éves Hídi Vásár egyik programjaként rendezték meg a 300 éves királyi városban – így 2019-ben jubileumokból sem volt hiány.

Az Erdő-Mező Online erdészeti portál tájékoztatása szerint a Bajnokok Bajnoka kupára a 2018-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság legjobb nyolc csapata kapott meghívást: a Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt., a Hanyi Hódok, a Silvanus 2001 Kft. – Robert Holz Kft., a Gemenc Zrt., a Dalerd Zrt. Nagy István, a Gyöngyösi Fanyűvők, az Agrogold-STIHL Császár és a Vértesi Erdő Zrt. – Alba Berkenye Kft. gárdája.

Csak négy maradhatott – egy ideig

A rövid eligazítás után sorsolás következett, ami után már az első fordulóban döntővel felérő küzdelmeket láthatott a közönség – többek között a két favorit, a válogatott fakitermelő kerettagokkal felálló Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. és Dalerd Zrt. – Nagy István csapat is egyből összekerült.

Az első párharchoz a Vértes Erdő Zrt. – Alba Berkenye Kft. és a Silvanus 2001 Kft. – Robert Holz Kft.fakitermelői álltak a rajtvonalhoz, a döntés, kombinált darabolás, gallyazás, hosztolás, hasítás és sarangolás után végül az egyetlen női versenyzővel, Veress Boglárkával felálló Silvanus 2001 Kft. – Robert Holz Kft.nyert.

A döntő küzdelemmel is felérő harcot végül a Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. négyese nyerte meg, így a Dalerd Zrt. Nagy István csapat is búcsúzni kényszerült a kupától. Nagy küzdelemben végül a Gemenc Zrt. legyőzte az Agrogold-STIHL Császár gárdáját, a Hanyi Hódok pedig a Gyöngyösi Fanyűvőket, így délre kialakult a továbbjutók listája is.

Az utolsó pillanatban dőlt el a kupa sorsa

A sorsolást követően a Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. legyőzte a Silvanus 2001 Kft. – Robert Holz Kft.-t, így továbbjutott a döntőbe, kisebb meglepetésre pedig a Gemenc Zrt. fiatal négyese kiejtette a bajnokságban rendre kiválóan szereplő, nagy rutinnal rendelkező Hanyi Hódokat, így a döntő igazán pikánsnak ígérkezett – és az is lett.

Az utolsó összecsapáson valóban fokozódott a feszültség, a két csapat mindent beleadott, hogy hazavihessék a STIHL kupát. Nagy meglepetésre a versenyszámot a Gemenc Zrt. favágói fejezték be előbb, méghozzá majdnem fél perccel hamarabb, mint a válogatottakból álló csapat. Ráadásul jól sikerült a döntésük is, így komoly izgalmakkal várhatta mindkét gárda, hogy ki nyerte meg a 2019-es összecsapást.

A zászló pedig végül Rittlinger Róbert oldalán emelkedett a magasba, amit követően a Gemenc Zrt.szurkolótáborától elkeseredett, csalódott morajlás hallatszott. Az utolsó pillanatig ugyanis nem lehetett tudni, ki lesz a bajnokok bajnoka, de a Duna-mentiek többet hibáztak, így hiába voltak gyorsak, a pontatlanság ezúttal valóban nagyon komolyan büntetett.

A folytatásban felzúgnak a motorfűrészek Császáron június 15-én, Keszegen június 29-én, valamint Bükkzsércen augusztus 31-én is. Az országos döntőt pedig szeptember 7-én, Pákozdon rendezik meg.

VIDEÓ A STIHL ORSZÁGOS FAKITERMELŐ BAJNOKSÁG PÓSTELEKI, NAGYKANIZSAI ÉS PILISSZENTIVÁNI FORDULÓJÁRÓL:

Több ezer szénabála lángol Vas megyében

2019. július 18. 07:41

A sárvári hivatásos tűzoltók és a csöngei önkéntesek kéziszerszámokkal körülhatárolták a lángokat, és két vízsugárral megakadályozzák a szénabáláktól a tűz továbbterjedését.

Méreten aluli harcsákért kell felelnie

2019. július 10. 08:33

Az ellenőrök gyors és hatékony intézkedésének köszönhetően, a halakat élő állapotban sikerült visszaengedni a vízbe.

Hamis termékeket foglaltak le a magyar hatóságok

2019. július 9. 14:33

A magyarországi ellenőrzések eredményeképpen 484 millió forint értékben, több mint 183 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert, valamint több mint 2 millió liter italárut (nagyrészt borászati terméket) foglaltak le a szakemberek.

Engedélyezték 140 medve kilövését Hargita megyében

2019. július 6. 14:32

Romániának fel kell lépnie ebben az ügyben, az emberi életet meg kell védenie.

Keményen odavágtak a világ legjobb sportfavágói!

2019. május 29. 08:14

Az erőt próbáló megmérettetést, a STIHL Timbersports Champions Trophy-t közel 1400-an nézték élőben Svédországban. A versenyen az amerikai Matt Cogar bizonyult a legjobbnak.

Besenyei Péter akkumulátoros kerti gépei és legújabb elektromos kisrepülőgépe

2019. június 12. 11:05

A STIHL akkumulátoros kerti gépei nagyon kényelmes munkavégzést biztosítanak, gyorsak, erősek és azonnal használatra készek.

Sportfavágók csapnak össze a FeHoVa kiállításon

2018. február 4. 10:12

A FeHoVa kiállítást a látványos standok mellett egy különleges sportfavágó verseny, a STIHL TIMBERSPORTS International Competition teszi majd teljessé.

Faápoló bajnokság a Margit-szigeten!

2019. július 23. 12:53

Július 27-28. között izgalmas programlehetőség kínálkozik a Margit-szigeten, ugyanis ott kerül megrendezésre az V. Faápoló Magyar Bajnokság. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várunk minden érdeklődőt.