Bulvár
Bulvár

Hazánk legjobb sportfavágói is összecsapnak a terepjárók legnagyobb hazai fesztiválján

Hazánk legjobb sportfavágói is összecsapnak a terepjárók legnagyobb hazai fesztiválján

Agrofórum Online

A Pickup & 4x4 Fesztivál részeként, a Hungaroringen rendezik meg az idei STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokságot, ahol a hazai sportfavágás legjobbjai csapnak össze hat versenyszámban.

2018. július 14-én 11 órától felbőgnek a motorok a Hungaroringen. Ebben nem is lenne semmi szokatlan akkor, ha nem tudnánk, hogy a lóerők, az erő, az ügyesség és a precizitás harcában ezúttal nem a versenyautók, hanem az ország legjobb sportfavágói és tekintélyes teljesítményre képes motorfűrészeik kerülnek a figyelem középpontjába. A mogyoródi Tanpálya Vezetéstechnikai Centrumában rendezik meg ugyanis az idei STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokságot.

Kedvcsináló videó 2016-ból:

A megmérettetésen tizenkét versenyző három fordulóban, hat versenyszámban csap össze. Az első fordulóban underhand chop-ban, stock saw-ban és standing block chop-ban legtöbb pontot elért nyolc sportfavágó jut tovább a második fordulóba, ahol a single buck és a spring board kihívások várnak rájuk. Innen a legjobb hat versenyző kvalifikálhatja magát a döntőbe, vagyis a harmadik fordulóba, ahol a hot saw, mint fő versenyszám vár rájuk. A végső helyezéseket a három fordulóban elért összpontszám határozza majd meg.

A Hungaroring és a fesztivál nézőközönsége azonban a verseny előtt és azt követően sem marad motorzúgás híján. A terepjárók és tuningolt autócsodák mellett Gáborecz István, a STIHL faszobrásza is látványos műsorral készül, szebbnél szebb hölgyek pedig négy STIHL magasnyomású mosóval tisztítják majd meg az akadálypályákról sárosan visszatérő autókat.

Kedvcsináló videó 2015-ből:

A fesztiválra a gyalogos belépők 1990 forintba kerülnek, míg a terepjáróval történő behajtásért 4990 forintot kell fizetni.

Utópia vagy realitás? - Van esélye a marsi földművelésnek

2019. november 10. 12:12

A hollandiai Wageningen Egyetem kutatói tíz különböző földi növényt ültettek háromféle talajba. Az egyik tipikus, kerti talaj volt, a másik a hold, a harmadik pedig a marsi talajt utánozta.

Spéci vasakkal okoztak defektet a földön dolgozó traktornak - majd kiloptak belőle mindent

2019. november 7. 11:53

Nem egyedi eset, hogy a gazdálkodók rosszakarói különböző vasakat, tüskéket rejtenek el a földeken, hogy azokkal defektet okozzanak, több százezres kárt és leállást eredményezve.

Nyolc agrárszakképző iskolánál talált súlyos szabálytalanságokat az Állami Számvevőszék

2019. október 31. 09:02

A számvevőszék 70 javaslatot tett a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok megszüntetésére, illetve kijavítására az iskolák igazgatóinak, akiknek a megállapítások és javaslatok alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Parlagfüvet tartalmazó készítményt zárolt a Nébih

2019. október 30. 13:33

Fontos tudni, hogy a parlagfű és az abból készült élelmiszerek új élelmiszernek minősülnek, kizárólag az Európai Bizottság által kiadott engedély birtokában forgalmazhatók.

Motorfűrésszel faragták ki a magyar Harley-társadalom atyját

2018. június 18. 06:54

Gáborecz István, a vállalat szobrásza húsz óra megfeszített munka eredményeként kifaragta a tavalyi Fat Boy riderét.

Rekordok születtek a 17. Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében

2018. szeptember 17. 12:17

Nagy érdeklődés mellett a 31. Bábolnai Gazdanapok adott otthont az idei STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat szeptember 8-i döntőjének. A megmérettetésre idén kvalifikálták magukat a legtöbben, így összesen negyven 4 fős csapat részvételével zajlott a finálé.

Életmód Képgaléria

Keményen odavágtak a világ legjobb sportfavágói!

2019. május 29. 08:14

Az erőt próbáló megmérettetést, a STIHL Timbersports Champions Trophy-t közel 1400-an nézték élőben Svédországban. A versenyen az amerikai Matt Cogar bizonyult a legjobbnak.

Világújdonság: STIHL MS 500i elektronikus befecskendezésű motorfűrész - Az első hazai bevetés

2018. december 7. 10:29

Az iharosberényi Inkey-kastély parkjában járt első itthoni bevetésén a STIHL világújdonságnak számító, elektronikus befecskendezésű motorfűrésze, a STIHL MS 500i.