Bulvár
Bulvár

Hazánk legjobb sportfavágói is összecsapnak a terepjárók legnagyobb hazai fesztiválján

Hazánk legjobb sportfavágói is összecsapnak a terepjárók legnagyobb hazai fesztiválján

Agrofórum Online

A Pickup & 4x4 Fesztivál részeként, a Hungaroringen rendezik meg az idei STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokságot, ahol a hazai sportfavágás legjobbjai csapnak össze hat versenyszámban.

2018. július 14-én 11 órától felbőgnek a motorok a Hungaroringen. Ebben nem is lenne semmi szokatlan akkor, ha nem tudnánk, hogy a lóerők, az erő, az ügyesség és a precizitás harcában ezúttal nem a versenyautók, hanem az ország legjobb sportfavágói és tekintélyes teljesítményre képes motorfűrészeik kerülnek a figyelem középpontjába. A mogyoródi Tanpálya Vezetéstechnikai Centrumában rendezik meg ugyanis az idei STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokságot.

Kedvcsináló videó 2016-ból:

A megmérettetésen tizenkét versenyző három fordulóban, hat versenyszámban csap össze. Az első fordulóban underhand chop-ban, stock saw-ban és standing block chop-ban legtöbb pontot elért nyolc sportfavágó jut tovább a második fordulóba, ahol a single buck és a spring board kihívások várnak rájuk. Innen a legjobb hat versenyző kvalifikálhatja magát a döntőbe, vagyis a harmadik fordulóba, ahol a hot saw, mint fő versenyszám vár rájuk. A végső helyezéseket a három fordulóban elért összpontszám határozza majd meg.

A Hungaroring és a fesztivál nézőközönsége azonban a verseny előtt és azt követően sem marad motorzúgás híján. A terepjárók és tuningolt autócsodák mellett Gáborecz István, a STIHL faszobrásza is látványos műsorral készül, szebbnél szebb hölgyek pedig négy STIHL magasnyomású mosóval tisztítják majd meg az akadálypályákról sárosan visszatérő autókat.

Kedvcsináló videó 2015-ből:

A fesztiválra a gyalogos belépők 1990 forintba kerülnek, míg a terepjáróval történő behajtásért 4990 forintot kell fizetni.

Több ezer szénabála lángol Vas megyében

2019. július 18. 07:41

A sárvári hivatásos tűzoltók és a csöngei önkéntesek kéziszerszámokkal körülhatárolták a lángokat, és két vízsugárral megakadályozzák a szénabáláktól a tűz továbbterjedését.

Méreten aluli harcsákért kell felelnie

2019. július 10. 08:33

Az ellenőrök gyors és hatékony intézkedésének köszönhetően, a halakat élő állapotban sikerült visszaengedni a vízbe.

Hamis termékeket foglaltak le a magyar hatóságok

2019. július 9. 14:33

A magyarországi ellenőrzések eredményeképpen 484 millió forint értékben, több mint 183 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert, valamint több mint 2 millió liter italárut (nagyrészt borászati terméket) foglaltak le a szakemberek.

Engedélyezték 140 medve kilövését Hargita megyében

2019. július 6. 14:32

Romániának fel kell lépnie ebben az ügyben, az emberi életet meg kell védenie.

Keményen odavágtak a világ legjobb sportfavágói!

2019. május 29. 08:14

Az erőt próbáló megmérettetést, a STIHL Timbersports Champions Trophy-t közel 1400-an nézték élőben Svédországban. A versenyen az amerikai Matt Cogar bizonyult a legjobbnak.

Miért ne lehetne élmény a fűnyírás?

2018. július 27. 04:15

Szívesen búcsút mondanánk fűnyírás közben a hosszabbítók és kábelek le- és feltekerésének, és szeretnénk mindemellett környezetbarátok is lenni?

Besenyei Péter akkumulátoros kerti gépei és legújabb elektromos kisrepülőgépe

2019. június 12. 11:05

A STIHL akkumulátoros kerti gépei nagyon kényelmes munkavégzést biztosítanak, gyorsak, erősek és azonnal használatra készek.

Digitális erdőgazdálkodás? Ma már nem csak egy fogalom!

2018. október 4. 07:44

Bemutatták az erdőgazdálkodók számára létrehozott LogBuch alkalmazást, az első elektronikus injektoros motorfűrészt, az MS500i-t és a Smart Connector érzékelőt is.