Bulvár
Bulvár

Kamu traktorhirdetéssel, műtrágyával és élő állatokkal csaltak a sárvári férfiak

Kamu traktorhirdetéssel, műtrágyával és élő állatokkal csaltak a sárvári férfiak

HVG

Jelentős kárt okozó, bűnszövetkezetben és üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt férfi ellen a Sárvári Járási Ügyészség. A vádlottak 2016. augusztusa óta 48 embert csaptak be különböző internetes hirdetéseken keresztül, akiknek összesen több mint 43 milliós kárt okoztak.

A vádirat szerint az öt férfi az interneten hirdetett eladásra nagy értékű mezőgazdasági gépeket – traktorokat, bálázókat, vontatókat – valamint műtrágyát, teherautó-gumit és néha élő állatot vagy éppen mobiltelefont is. A meghirdetett áru viszont csak az interneten létezett, a csalóknak nem volt sem eladó bálázógépük, sem műtrágyájuk.

A gyanútlan vevőket mindig arra kérték, hogy utalják el a vételárat, anélkül, hogy személyesen is megnézték volna az eladásra kínált árut. Cserébe viszont semmit sem kaptak, az „eladó” egyszer csak eltűnt a pénzzel együtt.

A sértettektől kicsalt legkisebb összeg 50 000 forint, a legmagasabb összeg 5 842 000 forint volt. A bankszámlákra a sértettek összesen 43 690 420 forintot utaltak át, amit a vádlottak bankautomatákból vettek fel készpénzben, majd az összegen megosztoztak. Mivel a kár nem térült meg, a büntetőeljárás során minden sértett kártérítést követelt.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Több ezer szénabála lángol Vas megyében

2019. július 18. 07:41

A sárvári hivatásos tűzoltók és a csöngei önkéntesek kéziszerszámokkal körülhatárolták a lángokat, és két vízsugárral megakadályozzák a szénabáláktól a tűz továbbterjedését.

Méreten aluli harcsákért kell felelnie

2019. július 10. 08:33

Az ellenőrök gyors és hatékony intézkedésének köszönhetően, a halakat élő állapotban sikerült visszaengedni a vízbe.

Hamis termékeket foglaltak le a magyar hatóságok

2019. július 9. 14:33

A magyarországi ellenőrzések eredményeképpen 484 millió forint értékben, több mint 183 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert, valamint több mint 2 millió liter italárut (nagyrészt borászati terméket) foglaltak le a szakemberek.

Engedélyezték 140 medve kilövését Hargita megyében

2019. július 6. 14:32

Romániának fel kell lépnie ebben az ügyben, az emberi életet meg kell védenie.

Megtudtuk, mi alapján választanak robotpilóta rendszert az eredményes gazdálkodók!

2019. március 4. 08:48

A robotpilóta rendszer nem kis beruházás, melyet hosszas döntés előkészítés előz meg. Szembe kell állítani a rendszerrel elérhető hasznot, előnyöket a beruházás költségével és a mérlegnek mindig a jó irányba kell billennie!

Massey Ferguson 7719 - AZ ÉV TRAKTORA

2019. február 27. 09:34

A Massey Ferguson 7719 az Év Traktora lett saját kategóriájában a SIMA kiállításon 2019-ben.

Autóipari formatervezők a traktorpiacon

2019. július 30. 13:33

A traktorgyártók közötti piaci verseny, hasonlóan az autóiparhoz, előtérbe hozza az új formai megoldások keresését. A színek, a formák hatásának elemzése eredményeként, egyes gyártók arra a következtetésre jutottak, hogy igazi, átütő sikert csak profi formatervezők bevonásával érhetnek el.

A Versatile traktorok viszontagságos története

2019. május 20. 03:33

Az új traktorok 2019 második felében kerülnek az USA és Kanada piacára. Ekkor kapunk pontos információt az új széria tagjainak teljesítményéről és főbb jellemzőiről.