Bulvár
Bulvár

Kamu traktorhirdetéssel, műtrágyával és élő állatokkal csaltak a sárvári férfiak

Kamu traktorhirdetéssel, műtrágyával és élő állatokkal csaltak a sárvári férfiak

HVG

Jelentős kárt okozó, bűnszövetkezetben és üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt férfi ellen a Sárvári Járási Ügyészség. A vádlottak 2016. augusztusa óta 48 embert csaptak be különböző internetes hirdetéseken keresztül, akiknek összesen több mint 43 milliós kárt okoztak.

A vádirat szerint az öt férfi az interneten hirdetett eladásra nagy értékű mezőgazdasági gépeket – traktorokat, bálázókat, vontatókat – valamint műtrágyát, teherautó-gumit és néha élő állatot vagy éppen mobiltelefont is. A meghirdetett áru viszont csak az interneten létezett, a csalóknak nem volt sem eladó bálázógépük, sem műtrágyájuk.

A gyanútlan vevőket mindig arra kérték, hogy utalják el a vételárat, anélkül, hogy személyesen is megnézték volna az eladásra kínált árut. Cserébe viszont semmit sem kaptak, az „eladó” egyszer csak eltűnt a pénzzel együtt.

A sértettektől kicsalt legkisebb összeg 50 000 forint, a legmagasabb összeg 5 842 000 forint volt. A bankszámlákra a sértettek összesen 43 690 420 forintot utaltak át, amit a vádlottak bankautomatákból vettek fel készpénzben, majd az összegen megosztoztak. Mivel a kár nem térült meg, a büntetőeljárás során minden sértett kártérítést követelt.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ilyen az, amikor a fakitermelők egymással küzdenek a Pilisben

2019. május 24. 19:47

A Pilisi Parkerdő Zrt. házi versenyének különösen nagy volt a tétje. Az első hat helyezett ugyanis innen is tovább juthatott a szeptember 7-i, Pákozdi döntőbe.

Bulvár Videó

Érthetetlen vandalizmus a Hármashatár-hegyen - Az erdészet a lakosság segítségét kéri

2019. május 10. 05:38

A turistajelzéseket teszi tönkre valaki a Hármashatár-hegy környékén. Az ismeretlen elkövető baltával hasítja le a fák kérgére festett Kék Túra és kék háromszög jelzéseket.

Adócsaló zöldségkereskedőket lepleztek le

2019. május 9. 09:02

A budapesti és Pest megyei személyekből álló bűnszövetség tagjai paradicsomot és paprikát hoztak be külföldről, a továbbértékesítés után fizetendő áfát pedig hamis belföldi számlákkal csökkentették.

Felborult egy traktor Magyarhertelenden, a vezetője meghalt

2019. május 4. 06:43

Felborult egy traktor péntek délután Magyarhertelend külterületén – adta hírül a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Solis traktorok 20-tól 90 lóerőig

2018. június 20. 17:32

A 90 LE-s Solis common rail befecskendező rendszerrel, 12/12-es mechanikus váltóval, két pár hidraulikacsatlakozóval, valamint egy és kétkörös légfékkel, tágas, klímával szerelt kabinnal kapható.

Gépészet Videó

Traktorpiac: senki sem fenyegeti a John Deere elsőségét

2018. szeptember 7. 07:42

Az év első nyolc hónapjában 2047 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 16 százalékos visszaesés a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest, míg kétéves alapon 5 százalékos növekedésnek felel meg.

Traktorpiac: több mint száz traktort adott el a John Deere márciusban

2019. április 8. 09:54

A márciust toronymagasan a John Deere nyerte a traktoreladások terén 109 darabbal, ami 30 százalékos piaci részesedést jelent. A második a Case lett 40 darabbal, míg harmadik a Fendt 27 eladással.

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

2019. január 15. 08:02

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.