Bulvár
Bulvár

Káprázatos légi felvételek – Színpompás szántóföldek az aratás küszöbén

Káprázatos légi felvételek – Színpompás szántóföldek az aratás küszöbén

Agrofórum Online

Bár sok helyen már megkezdődött az aratás, a csapadékos időjárás miatt a betakarítás jelentősen elhúzódik. Ez ugyanakkor azt eredményezte, hogy még egyszerre látszódik a kalászban álló búzatábla a sárgálló napraforgóval és a sötétzöld kukoricával. A Heves megyei Boldog határában készítettem néhány légi felvételt, ami bizonyítja, hogy a magyar földnél nincsen szebb.

Több ezer szénabála lángol Vas megyében

2019. július 18. 07:41

A sárvári hivatásos tűzoltók és a csöngei önkéntesek kéziszerszámokkal körülhatárolták a lángokat, és két vízsugárral megakadályozzák a szénabáláktól a tűz továbbterjedését.

Méreten aluli harcsákért kell felelnie

2019. július 10. 08:33

Az ellenőrök gyors és hatékony intézkedésének köszönhetően, a halakat élő állapotban sikerült visszaengedni a vízbe.

Hamis termékeket foglaltak le a magyar hatóságok

2019. július 9. 14:33

A magyarországi ellenőrzések eredményeképpen 484 millió forint értékben, több mint 183 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert, valamint több mint 2 millió liter italárut (nagyrészt borászati terméket) foglaltak le a szakemberek.

Engedélyezték 140 medve kilövését Hargita megyében

2019. július 6. 14:32

Romániának fel kell lépnie ebben az ügyben, az emberi életet meg kell védenie.

Aratás utáni csend vagy mégsem?

2018. július 20. 04:46

Ma reggel arra ébredtem, hogy csend van. Miután felkeltem, nyugodtan megettem a reggelimet, megittam a kávémat, felöltöztem és elindultam. Semmi idegeskedés, semmi telefon, hajnalban nem jártam körül a határt, és nem az időjárás jelentést böngésztem. Miért? A 2018. évi gabonaaratást befejeztük. Egy fejezet lezárult, feldolgozzuk az eredményeket, és kezdjük az következő évet.

Hűvös idő kíséri az aratást a következő napokban is - csapadék is lesz

2018. június 24. 16:00

A következő napokban is folytatódik az évszakhoz képest hűvös időjárás: néhol a maximumok is 20 Celsius-fok alatt maradnak, a hét második felében melegszik kissé a levegő.

Mit várhatunk a nyári betakarítású növényektől?

2018. június 29. 07:35

Néhány esetben kevesebbet, mint az elmúlt évben, mondta Feldman Zsolt államtitkár, az Aratási Koordinációs Bizottság ülése után az Agrárminisztériumban.

Indul az aratás, használjuk a hozammérőt!

2018. június 19. 12:45

A betakarítás egy kiváló alkalom a tábláink különbségeinek felmérésére, ha rendelkezésre áll, használjuk pontosan a hozammérő rendszerünket.