Bulvár
Bulvár

Kombájn vágta le a tiszadadai férfi lábait, amibe belehalt – A gépkezelő hibázott, felfüggesztettet kap

Kombájn vágta le a tiszadadai férfi lábait, amibe belehalt – A gépkezelő hibázott, felfüggesztettet kap

Agrofórum Online

Érvényes hatósági engedélye, a munkagép vezetésére jogosító engedélye sem volt a vezetőnek, munkavédelmi oktatást pedig nem tartott…

Érvényes hatósági engedélye, a munkagép vezetésére jogosító engedélye sem volt a vezetőnek, munkavédelmi oktatást pedig nem tartott…

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség csütörtökön emel vádat a 2015. szeptember 19-én Tiszadadán történt kombájnbaleset ügyében.

A vádirat szerint a vádlott a tulajdonában lévő kombájnnal rendszeresen végez betakarítási munkálatokat, bár a mezőgazdasági gépnek érvényes hatósági engedélye nincs. A munkavégzés során neki segítséget nyújtó személyeknek munkavédelmi oktatást nem tartott, illetve a munkagép vezetésére jogosító engedéllyel sem rendelkezett. Tavaly szeptember 19-én reggel a vádlott a kombájnnal Tiszadada határába ment azért, hogy kukoricát arasson.

Magával vitte a sértettet is, aki a vezetőfülkében utazott. Már több órája aratták a kukoricát, amikor is a kombájn vágóasztala előtt a kukoricaszár feltorlódott, mire a vádlott a kombájnt megállította, de a vágóasztal kései tovább forogtak. A sértett kiszállt a vezetőfülkéből, a vágóasztalhoz ment, s megpróbálta a kukoricaszárat a gépbe dobálni, azonban megbotlott és ráesett a vágóasztalra. A vádlott ekkor a vágóasztalt is leállította, majd segítséget hívott. A sértettet mentőhelikopter szállította kórházba, azonban olyan súlyos volt a vérzése, hogy másnap a szakszerű orvosi ellátás ellenére is a kórházban elhunyt. A vádirat szerint a vádlott több foglalkozási szabályt is megszegett, hiszen nem állította le a hiba elhárításához a vágóasztalt, nem hívta fel a sértett figyelmét a rendkívüli balesetveszélyre, ráadásul a kombájn vezetésére sem volt hatósági engedélye. Az ügyész halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat, és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvívő.

(szon.hu)

23 tonna ismeretlen eredetű burgonyát találtak egy teherautóban

Huszonhárom tonna ismeretlen eredetű burgonyát találtak a pénzügyőrök egy magyar rendszámú teherautó EKÁER ellenőrzése során az M1-es autópályán

Virtuális disznó - valódi tor

Bárki felnevelheti saját malacát Cégénydányádon anélkül, hogy elmozdulna a foteljéből a Legyen Malacod! program keretében.

Génmódosított szójával csaltak áfát

A nemzetközi bűnszervezet az árut szlovák, cseh, lengyel "bukó cégeken" pörgette át. A szóját a sor végén lévő székesfehérvári társaságok vásárolták fel, majd a be nem fizetett áfát levonták a fizetendő adóból, sőt jogtalanul vissza is igényelték.

Aggódnak a brit gazdák, mert túl sok a csapadék

Nagy-Britanniában, West Cornwall térségében már januárban 56%-kal több volt a csapadék mennyisége, mint a tavaszi átlag.