Bulvár
Fizetett tartalom
Bulvár
Fizetett tartalom

A legifjabb generáció is az Agrofórumot olvassa – Az Agrofil-SZMI Kft. Instagramjáról

A legifjabb generáció is az Agrofórumot olvassa – Az Agrofil-SZMI Kft. Instagramjáról

Agrofórum Online

Van olyan generáció, amelynek különösen öröm lapot szerkeszteni, és ez nem más, mint a fiatal utánpótlás. Szerkesztőségünk mindig is nagy figyelmet fordított a jövő gazdálkodóira, és ez a későbbiekben sem lesz másképp. Az pedig az Agrofil-SZMI Kft. Instagram oldala is tanúsítja, hogy az Agrofórum böngészését nem lehet elég korán kezdeni, és az egyetemi jegyzetek mellé kortól függetlenül kötelező lapunkat is forgatni. :)

Kukoricásban nem érdemes kannabiszt termeszteni

A 62 éves, növénytermesztő szakképzettségű férfit már korábban is vádolták kábítószer-tartalmú növények termesztésével, amely miatt nem jogerősen 12 év fegyházbüntetést kapott 2015-ben.

Próbavásárlás során jelöletlen zöldséget és gyümölcsöt találtak az adóhivatal munkatársai Makón

Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadasparknak.

Szeptembertől vadgazda mérnöknek tanul Hetényi Zoltán válogatott jégkorongkapus

Aktív pályafutását követően szeretne majd egy minigazdaságot valahol vidéken, aminek működtetése mellett még edzőként tevékenykedne.

Újra szalmabálák gyulladtak ki Zala megyében

Ezúttal is felmerült a gyújtogatás gyanúja, ugyanis a lángok ugyanannak a tulajdonosnak a báláinál csaptak fel, akinél néhány nappal korábban Reszneken is. Az előző esetnél napokon át küzdöttek a tűzoltók, hogy eloltsák a mintegy 3500 égő bálát.

Változó mélységű talajművelés – AutoDepth

A talajművelés során a talaj fizikai tulajdonságainak megváltoztatásával elsősorban a víz- és levegőgazdálkodási jellemzők javítását célozzuk. Javulnak ezáltal a vízkapacitási jellemzők az altalaj és a művelt réteg között, növekszik a vízbefogadó képesség és az oxigénellátás, mindezek pedig összefüggésben vannak a hő- és tápanyag-gazdálkodási jellemzőkkel.

Csörögefánk

Az idei év felfedezése számomra a csörögefánk. Az első kísérlet óta már nem is tudom, hányszor készült, de egyértelmű favorit lett.

2018. február 16. 08:07

Mákos guba, a megunhatatlan

Karácsony mákos guba nélkül? Nem-nem, az teljesen kizárt.

2017. december 23. 11:16

Precíziós fejtrágyázás

Az Isaria Fritzmeier növényszenzor segítségével lehetőségünk adódik kalászos és kapás szántóföldi kultúrákban aktuális igény szerint, valós idejű, helyspecifikus tápanyag-ellátásra.

2018. április 24. 06:20